Bažnyčios šventoriuje siautėjo vandalai

Bažnyčios šventoriuje nuverstas ir sudaužytas ten palaidoto kunigo kapo paminklinis akmuo – tokį vaizdą sekmadienį išvydo Panevėžio rajone esančios Paįstrio Švč. Mergelės Marijos Globos bažnyčios klebonas Pranciškus Benediktas Tamulionis. Dvasininkas mano, kad šventoriuje galėjo siautėti neblaivūs parapijiečiai.

Paįstrio bažnyčios šventoriuje sudaužytas paminklas, stovėjęs ant kunigo kapo.<br>Panevėžio vyskupijos/panevezys.lcn.lt nuotr.
Paįstrio bažnyčios šventoriuje sudaužytas paminklas, stovėjęs ant kunigo kapo.<br>Panevėžio vyskupijos/panevezys.lcn.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Aug 4, 2014, 10:53 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:36 PM

Apie sudaužytą paminklą kunigui pranešė telefonu paskambinę tikintieji. Tuo metu jis buvo išvykęs į kitame kaime esančią bažnyčią. Parvažiavęs į Paįstrį, jis nuskubėjo pasižiūrėti, kas padaryta. Paaiškėjo, kad kažkas nulaužė prie akmeninio paminklo pritvirtintą kryžių. Šis krisdamas suskilo į gabalėlius.

Šalia bažnyčios gyvenantis P.B.Tamulionis sako girdėjęs, kaip apie 23 balandą kažkas stipriai dunkstelėjo. „Net nepamaniau, kad kam nors būtų šovę į galvą vartyti antkapius bažnyčios šventoriuje. Savaitgalį Paįstryje vyko šventė, greičiausiai jos neblaivūs dalyviai čia buvo užsukę“, – sakė kunigas.

Jis prisiminė, kad prieš kelerius metus rado išdaužytus parapijos namų langus. Tąsyk siautėtojai iškūlė ir netoliese stovinčio darželio langus. Chuliganai greitai buvo surasti. Daužydami langus, jie iki kraujo susipjaustė rankas. Susižalojusius nepilnamečius paauglius policijos pareigūnai sulaikė jau kitą dieną po nusikaltimo. Jie dar nebuvo spėję deramai išsiblaivyti po vakarykščio gėrimo ir siautėjimo.

Paįstrio seniūnas Virginijus Šležas sakė, kad savaitgalį Paįstryje vyko Panevėžio bendruomenių sąskrydis. „Buvo daug garbingų svečių, žmonės turiningai praleido laiką. Aš galėčiau garantuoti už kiekvieną sąskrydžio dalyvį, kad tai ne jų darbas. Taip galėjo pasielgti tik jauni neblaivūs vandalai. Panašūs į tuos, kurie prieš porą metų gyvenvietėje daužė langus. Gal kas spyrė koja į kryžių, gal neišlaikęs pusiausvyros griuvo ant jo ir nulaužė.. “, – kalbėjo seniūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.