Įtariamajam Sausio 13-osios byloje skyrė namų areštą

Jis neigia per sausio įvykius buvęs Lietuvoje.

Šiuo metu bylą dėl sovietų agresijos Lietuvoje 1991 metų sausį, kai buvo nužudyta 14 civilių, sudaro per 700 tomų medžiagos.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Šiuo metu bylą dėl sovietų agresijos Lietuvoje 1991 metų sausį, kai buvo nužudyta 14 civilių, sudaro per 700 tomų medžiagos.<br>P.Lileikio nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Aug 7, 2014, 11:11 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 12:10 PM

„Italijos teismas yra skyręs įtariamajam kardomąją priemonę - namų areštą. Visi procesiniai veiksmai, būtini šioje byloje, yra atliekami intensyviai“, - BNS ketvirtadienį sakė Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė.

Generalinė prokuratūra neteikia daugiau informacijos, kada buvo priimtas sprendimas ir kuriame Italijos mieste šiuo metu yra V.Kotlerovas.

Buvęs sovietų karininkas iš Sankt Peterburgo V.Kotlerovas Milano Malpensos oro uoste buvo sulaikytas gegužės 13 dieną. Jis vyko į Italiją švęsti 50 metų jubiliejaus.

Jis neigia per sausio įvykius buvęs Lietuvoje.

Anot Lietuvos prokurorų, buvęs 76-osios Pskovo oro divizijos desantininkas įtariamas penkiomis nusikalstamomi veikomis, jo vaidmuo susijęs su veiksmais prie Spaudos rūmų ir Televizijos bokšto Vilniuje.

Lietuvoje šiuo metu teismo laukia dar vienas sulaikytasis šios bylos įtariamasis, Rusijos pilietis Jurijus Melis. Jis buvo sulaikytas kovo 12 dieną. Teismas J.Melio suėmimą yra pratęsęs iki rugsėjo 12 dienos.

2011 metų liepą pagal Lietuvos išduotą Europos arešto orderį Austrijos sostinės Vienos oro uoste buvo sulaikytas ir dar vienas įtariamasis - KGB karininkas Michailas Golovatovas, bet nepraėjus nė parai jis buvo paleistas. Lietuvos ir Europos Komisijos pareigūnai tuomet griežtai kritikavo Austriją, kuri tikino, kad jai trūko duomenų.

Iš viso šiame ikiteisminiame tyrime teismas įtariamaisiais dėl karo nusikaltimų ir nusikaltimų žmoniškumui yra pripažinęs 79 Rusijos, Ukrainos ir Baltarusijos piliečius.

Šiuo metu bylą dėl sovietų agresijos Lietuvoje 1991 metų sausį, kai buvo nužudyta 14 civilių, sudaro per 700 tomų medžiagos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.