Įspėjimai – nė motais pajūrio poilsiautojams

Nors po praėjusio savaitgalio Palangos policijos pareigūnai įspėjo poilsiautojus nakčiai užsirakinti duris, nes šmirinėja vagys, trečiadienį kurorte buvo apvogti dar penki miegantys atvykėliai.

Palangoje pernelyg atsipalaiduojantys poilsiautojai tampa vagišių aukomis.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Palangoje pernelyg atsipalaiduojantys poilsiautojai tampa vagišių aukomis.<br>E.Kazlaučiūnaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Aug 8, 2014, 8:59 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:34 AM

Šį kartą vagys patikrino Šventojoje poilsiaujančių žmonių budrumą. Kuršių take naktį laisvai patekę į vieną namą nusikaltėliai apšvarino tris kambarius – vieno jų durys buvo neužrakintos, rašo „Lietuvos rytas".

Kol poilsiautojai miegojo, vagys ramiai vaikštinėjo po kambarius ir rinkosi vertingus žmonių daiktus. Ryte atsibudę žmonės iš Vilniaus ir Elektrėnų neberado matomoje vietoje paliktų mobiliųjų telefonų, vertingų asmeninių daiktų ir pinigų. Nuostoliai siekia 5,1 tūkst. litų.

O 52 metų baltarusio neišgelbėjo net ir užrakintos durys.

Į privatų namą, kuriame kambarį buvo išsinuomojęs svečias, nusikaltėliai pateko išlaužę plastiko duris.

Kietai įmigusi baltarusių šeima nepajuto, kaip vagys naršė šeimos narių pinigines ir iš jų ištraukė milijoną Baltarusijos rublių (apie 260 litų), 400 litų ir tūkstantį JAV dolerių.

Be to, vagys išsinešė 3 telefonus ir du kompiuterius. Patirti nuostoliai – apie 9 tūkst. litų.

Poilsiautojams kiekvieną vasarą dalijamose atmintinėse pareigūnai pataria einant miegoti vertingus daiktus palikti ne ant stalo ar palangių, o pasidėti taip, kad jie nebūtų matomi.

Šią vasarą Palangoje ir Šventojoje iš gyvenamųjų patalpų užfiksuota apie 50 vagysčių. Jas tiriantys Palangos kriminalistai mano, kad poilsiautojus suklaidina aptverta privati teritorija, kurioje jie poilsiauja.

Žmonės įsivaizduoja, kad užrakinti kiemo varteliai yra pakankama apsauga ir nuomojamo kambario durų užsirakinti nereikia, o kieme paliktą automobilį geriausiai saugo tvora.

Tą pačią naktį Užkanavės gatvėje aptvertame ir saugomame daugiabučio namo kieme buvo apvogtas 53 metų vilniečio automobilis „Audi Q5“. Nupjovę trosus nuo mašinos stogo vagys nuėmė 8,5 tūkst. litų kainuojančią burlentę su trimis burėmis.

Apvogtas poilsiautojas manė, kad į privatų kiemą vagys neišdrįs įsibrauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.