Panevėžyje telefoniniams sukčiams talkino dvi nepilnametės

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo biuro Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai sulaikė dvi nepilnametes, sukčių pavedimu ėmusias iš patiklių garbaus amžiaus panevėžiečių pinigus.

Panevėžio policija sulaikė dvi sukčiams talkinusias nepilnametes.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Panevėžio policija sulaikė dvi sukčiams talkinusias nepilnametes.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2014, 11:28 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:31 AM

Kaip rašoma Panevėžio apskrities VPK pranešime, antradienį 75-erių panevėžietė po sukčiau skambučio pas ją į namus atėjusiai mergaitei atidavė 1 tūkst. litų. Panevėžio aps. VPK NTB ENTS pareigūnai sulaikė policijai gerai žinomą, dažnai iš namų bėgančią 16-metę panevėžietę, būsimą Jaunimo mokyklos aštuntokę.

Trečiadienį pareigūnams įkliuvo kitos taip vadinamos sukčių kojos – 15-metė Panevėžio rajono gyventoja, būsima M.Rimkevičaitės technologijų mokyklos dešimtokė, iš 82-ejų panevėžietės paėmusi 800 litų.

Pareigūnai nustatė, kad merginos ne vieną kartą už tam tikrą mokestį talkino sukčiams – iš apgautų garbaus amžiaus panevėžiečių paimdavo pinigus už tariamai artimųjų sužalotus vaikus. 16-metės kraityje du apsilankymai, 15-metės – apie dešimt.

Merginos taip „užsidirbdavo“ pinigų nerūpestingoms vasaros atostogoms. Lengvai gautus pinigus mergaitės lengvai ir išleisdavo savo reikmėms.

Nerūpestingai svajojusios praleisti vasarą, mergaitės įkliuvo, joms pareikšti įtarimai dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.