Žiauri pramoga – avis iššaudyti ganykloje

Bukaučiškių kaime (Alytaus r.) elektrinio piemens saugoma maždaug trijų hektarų ganykla rytą rasta nusėta avių kūnų – nežinomi piktadariai naktį nušovė septynias veislines pateles ir vieną aviną.

Bukaučiškių kaime esančioje nuošalioje ganykloje visur voliojosi avių kūnai – nė vienam gyvuliui nepavyko pasislėpti nuo žiaurių pramogautojų.
Bukaučiškių kaime esančioje nuošalioje ganykloje visur voliojosi avių kūnai – nė vienam gyvuliui nepavyko pasislėpti nuo žiaurių pramogautojų.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

Aug 9, 2014, 11:33 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 11:06 AM

Avių ir ožkų bandas saugodami nuo vilkų, Bukaučiškių kaimo (Alytaus r.) gyventojai Vilma ir Martynas G. nemanė, kad dar pavojingesni gali būti naujų žiaurių pramogų ištroškę dvikojai plėšrūnai, rašo „Lietuvos rytas".

Beveik neabejojama, kad taikūs gyvuliai nušauti iš ginklo su optiniu taikikliu, todėl šautinės žaizdos rastos beveik toje pačioje vietoje – visų kakle po ausimis.

Žiaurių pramogautojų išgąsdintos avys blaškėsi, bandė slėptis, nes aštuoni kūnai rasti įvairiose ganyklos vietose.

Tokį vaizdą rytą pirmas išvydo kaimynas ir pranešė šeimininkams.

Atokiau nuo didelių kelių, nuošalioje vietoje esančioje ganykloje niekas naktį negirdėjo jokio įtartino triukšmo.

Manoma, kad tai galėjo būti šiose apylinkėse gyvenančių žmonių darbas, nes atvykėliai iš toliau atsitiktinai vargu ar galėjo šią vietą surasti.

Tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais pradėję Alytaus apskrities policijos komisariato pareigūnai laukia veterinarijos specialistų atsakymo, kokiu ginklu buvo iššaudytos avys.

Prieš kelerius metus Bukaučiškėse sodybą nusipirkę Vilma ir Martynas G. pradėjo auginti arklius, taip pat avis, ožkas ir iš jų pieno ėmė spausti įvairius sūrius.

Piktadariai beveik išnaikino visas jų avis – iš dvylikos liko tik keturi jaunikliai, laikyti prie namų.

Ne tiek padaryta maždaug 4 tūkstančių litų žala, kiek žiaurus elgesys su jų gyvūnais įskaudino augintojus.

Jokių grasinimų šeima nebuvo sulaukusi. Ir jokių įtarimų neturi, todėl spėja, kad taip galėjo sugalvoti pasilinksminti tik vaikai arba brakonieriai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.