Kruvinais R. Zamolskio pėdsakais: į ką taikėsi Jekaterinburge?

Aiškėja daugiau detalių apie ieškomiausio Lietuvos žudiko Romo Zamolskio areštą Jekaterinburge. Naujienų portalas „UralPolit“ skelbia, kad profesionaliu samdomu žudiku Rusijoje darbavęsis R.Zamolskis į šį miestą su šeima atvyko susidoroti su vietos verslininku Ivanu Obuchovu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 26, 2014, 11:48 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:41 PM

„UralPolit“ šaltinių teigimu, R.Zamolskis į Uralo sostinę atvyko nužudyti I.Obuchovą, kuris yra pelningos 4-osios daržovių bazės valdytojos Tatjanos Rusinos patikėtinis. Verslininkas taip pat vadinamas galimu kandidatu į Jekaterinburgo merus.

Be to, I.Obuchovas siejamas su didelę įtaką mieste turinčios visuomeninės politinės sąjungos „Uralmaš“, kuri iš tiesų yra nusikalstama grupuotė, įkūrėju Aleksandru Kukoviakinu. Pastarasis – T.Rusinos komandos vadovas.

Paties I.Obuchovo tvirtinimu, jo nužudymą užsakė T.Rusinos ir A.Kukoviakino konkurentai, kuriems greičiausiai vadovauja kitas su 4-ąja daržovių baze siejamas autoritetas Sergejus Kurdiumovas.

Kaip skelbia „UralPolit“, ekonominiai nesutarimai dėl bazės ir anksčiau turėjo nusikaltimo pobūdžio. Bet dabar, panašu, prasideda tikras karas.

R.Zamolskis Jekaterinburge buvo sulaikytas rugpjūčio 19-ąją. Arešto metu 44 metų vyras, Rusijoje turėjęs „Zamo“ ir „Gabiko“ pravardes, priešinosi ir buvo peršautas. Jo suėmimo operacija, kurioje dalyvavo specialiosios pajėgos, esą priminė kovinį filmą.

Netrukus Rusijos pareigūnai paskelbė, kad R.Zamolskis galėjo priklausyti Jekaterinburgo verslininko Michailo Kloko, susijusio su „Uralmaš“, grupuotei. Lietuvis taip pat įtariamas dėl daugiau kaip tuzino užsakomųjų žmogžudysčių įvykdymo Sverdlovsko srityje.

Skelbiama, kad susidorojimas su I.Obuchovu R.Zamolskiui tikriausiai būtų buvęs eilinis nusikaltimas.

„Taip, man daug šaltinių teigė, kad žudikas atvyko į Jekaterinburgą manęs nušauti. Jei atvirai, aš esu priblokštas. Norėčiau padėkoti policijai, kuri laiku sureagavo į situaciją ir jį suėmė. Manau, kad įsakymas atėjo iš mūsų oponentų konflikte dėl 4-osios daržovių bazės“, – „UralPolit“ teigė I.Obuchovas.

R.Zamolskis Rusijoje buvo pasikeitęs vardą, pavardę, užsiauginęs ilgus plaukus ir vešlią barzdą. Jis ilgą laiką gyveno Rusijos Sverdlovsko srityje su kito asmens dokumentais. Čia lietuvis buvo sukūręs šeimą, augino du vaikus.

Rusijos pareigūnai išsiaiškino, kad R.Zamolskis į Jekaterinburgą atvyko vos vienai dienai ir miesto gatvėmis važinėjo niekuo neišsiskiriančiu automobiliu, kurį įsigijo vos tik atvykęs į miestą. Skelbiama, kad išvažiuoti iš miesto jis planavo kitu automobiliu.

Parengė Gintaras Radauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.