Į D.Kedžio bendrininkų teismą liudyti kviečiamas A.Venckus

Trečiadienį, po šiek tiek daugiau kaip dviejų mėnesių pertraukos, Vilniaus apygardos teismas toliau aiškinasi kauniečių Raimundo Ivanausko ir Eglės Barauskaitės vaidmenį 2009 metų spalio 5-osios žudynėse.

Į D.Kedžio bendrininkų teismą liudyti kviečiamas A.Venckus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Į D.Kedžio bendrininkų teismą liudyti kviečiamas A.Venckus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 3, 2014, 11:31 AM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:03 PM

Buvę sugyventiniai yra įtariami padėję Drąsiui Kedžiui organizuoti Jono Furmanavičiaus ir Violetos Naruševičienės nužudymą.

Per teismo pertrauką valstybinį kaltinimą palaikančiam prokurorui Redui Savickui teismas buvo pavedęs organizuoti Deivydo Naruševičiaus ir Laimutės Stankūnaitės, kurie yra pripažinti nukentėjusiais šioje byloje, apklausą, tačiau prokurorui D.Naruševičiaus surasti nepavyko.

Dėl L.Stankūnaitės apklausos problemų nėra, bet moteris bus apklausta vėliau, greičiausiai rugsėjo 22 dieną.

Kadangi į teismą nekviestas nė vienas liudytojas, trečiadienį teisme toliau buvo garsinama bylos medžiaga.

Iš pagarsintos medžiagos aišku, kad skirtingais laikotarpiais buvo klausomasi ne tik E.Barauskaitės ir R.Ivanausko  telefoninių pokalbių, bet ir pagrindinio liudytojo Mindaugo Žalimo, taip pat E.Barauskaitės sesers Ingridos Bacevičienės ir jos vyro.

Proceso dalyviai yra susipažinę su visa bylos medžiaga, todėl teisme pagarsintas tik vienas telefoninis pokalbis.

M.Žalimui paskambinęs Kriminalinės policijos biuro (KPB) operatyvininkas Vitalijus Vitkovskis liudytojo klausinėja, kur sportavo D.Kedys ir kas su juo galėjo būti žudynių dieną.

M.Žalimas atsakė, kad jis sportavo klube „Olimpus“, kuriame, jo teigimu, sportavo pusė „mentų“ ir pusė „žulikų“, o R.Ivanauskas šiame klube buvo „autoritetų autoritetas“.

M.Žalimas taip pat sakė, kad kalbėjo su R.Ivanausku ryte ir kad spalio 5 dieną su D.Kedžiu jis būti negalėjo, nes nevairuoja automobilio.

Taip pat, pasak vyro, žmogžudysčių dieną su D.Kedžiu nebuvo ir Alberto Žiliaus, nes vyras daug anksčiau grįžo į Juodkrantę.

„Albertas turėjo padėti pradžioje, bet paskui pasitraukė, nors D.Kedys buvo parūpinęs dvi neperšaunamąsias liemenes, vieną sau, vieną Albertui“, – V.Vitkovskiui sakė M.Žalimas.

Pradėjus kalbėti apie liudytojus, kuriuos proceso dalyviai norėtų išvysti teisme, J.Furmanavičiaus artimųjų advokatas pareiškė, kad nori į teismą iškviesti liudyti nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės buvusį vyrą Aidą Venckų, o R.Ivanausko ir E.Barauskaitės gynėjai pageidavo teismo posėdyje apklausti dabar teisiamus pareigūnus – Visvaldą Račkauską, Tomą Ulpį, Emilijų Damukaitį, Dariušą Sinkevičių, V.Vitkovskį bei buvusį KPB viršininką Algirdą Matonį.

Teismas nusprendė, kad į rugsėjo 10 dieną vyksiantį teismo posėdį bus iškviesti iki šiol dar neapklausti keturi liudytojai, tarp kurių ir buvęs Kauno apygardos teismo pirmininkas Albertas Milinis, taip pat patenkintas prašymas kaip liudytoją iškviesti A.Venckų, kuris kartu su D.Kedžiu vaikščiojo pas žurnalistus ir aiškino, kad A.Ūsas bei J.Furmanavičius tvirkino garliaviškio dukrą.

Pareigūnų teismas kol kas nusprendė nekviesti, nes jų bylą dar nagrinėja Vilniaus miesto apylinkės teismas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.