Savęs išsižadėjęs N.Venckienės gerbėjas išvengė bausmės

Andriaus Ūso pusbroliui Vytautui Ūsui nepavyko nuteisti vieno iš aršiausių Neringos Venckienės gerbėjų Renaldo Ščiglinsko.

R.Ščiglinskui pavyko įtikinti Vilniaus teismą, kad jis nešmeižė ir neįžėidinėjo V.Ūso.<br>D.Umbraso nuotr.
R.Ščiglinskui pavyko įtikinti Vilniaus teismą, kad jis nešmeižė ir neįžėidinėjo V.Ūso.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 4, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:03 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas nepatikėjo patvorio „kovotojo“ pasakojimu, esą jis nieko bendro neturi su socialinio tinklalapio „Facebook“ puslapiu „Klonio gatvės dienoraštis“, o jo asmeninis profilis yra administruojamas kitų žmonių, tačiau nusprendė nepripažinti jo kaltu dėl šmeižto.

Teisėjo nuomone, nėra įrodymų, kad būtent R.Ščiglinskas į „Klonio gatvės dienoraštį“ patalpino V.Ūso nuotrauką ir parašė po ja įžeidžiantį parašą, nes esą puslapį galėjo administruoti ne vienas, o keli žmonės, todėl neaišku, kuris galėjo įžeidinėti V.Ūsą.

Paties R.Ščiglinsko pasisakyme teismas taip pat neįžvelgė nieko neigiamo, esą komentaras nebuvo skirtas konkrečiam asmeniui, o situacijai.

Nuosprendį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui. V.Ūsas šia teise žada pasinaudoti, nes bylą nagrinėjęs pirmos instancijos teismas vyrui neleido teikti jokių papildomų įrodymų, kurie būtų pagrindę, kad būtent R.Ščiglinskas administravo puslapį „Facebooke“ ir tyčiojosi bei šmeižė visus tuos, kurie nepritaria N.Venckienės ir jos brolio sukurtai pedofilijos istorijai.

V.Ūsas ne vienintelis, kuris teisiasi su R.Ščiglinsku dėl šmeižikiškų ir įžeidžiančių komentarų „Klonio gatvės dienoraštyje“.

N.Venckienės garbintoją į teismą yra padavęs vilnietis Marius Kuprevičius bei pagrindinis Kauno žudynių bylos liudytojas Mindaugas Žalimas.

Šie teismų procesai dar nesibaigę.

Netrukus Kauno apylinkės teisme bus skelbiamas sprendimas dar vienoje R.Ščiglinsko ir V.Ūso „dvikovoje“.

Čia vyrai susikeitę rolėmis – R.Ščiglinskas padavė į teismą V.Ūsą, kai šis prieš posėdį Vilniuje žurnalistams pareiškė, kad kaunietis yra klounas, kuris sugeba tik drebėti ir prakaituoti.

R.Ščiglinsko atžvilgiu Kauno rajono policijos komisariate atliekami dar du ikiteisminiai tyrimai. Jam jau yra pareikšti įtarimai dėl A.Ūso ir Laimutės Stankūnaitės bei jos dukters persekiojimo.

Byloje dėl apgaulingos buhalterinės apskaitos tvarkymo jis yra apklaustas specialiuoju liudytoju. Tyrėjai įtaria, kad R.Ščiglinskas suklastojo buhalterinės apskaitos duomenimis, kai iš „violetinės“ publikos surinko pinigus naujam kompiuteriui, tačiau kompiuterį įsigijo ne savo, o savo įmonės vardu.

R.Ščiglinskui taip pat buvo pareikšti įtarimai dėl grasinimų nužudyti valstybės saugomą liudytoją M.Žalimą, tačiau vėliau tyrimas buvo nutrauktas, o M.Žalimui pasiūlyta su kauniečiu aiškintis privataus kaltinimo tvarka.

M.Žalimas nutartį nutraukti bylą yra apskundęs prokuratūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.