Biržietis paauglys įtariamas padegęs jaunesnį broliuką

Biržų rajono policija aiškinasi, kokiomis aplinkybėmis nukentėjo 13-metis Biržų rajono gyventojas. Paauglys, atsidūręs ligoninėje dėl apdegusių kojų, tvirtino pats jas apsiplikęs karštu vandeniu. Tačiau įtariama, kad jis galėjo būti aplietas benzinu ir padegtas. Pareigūnai aiškinasi, ar jaunėlio nenuskriaudė kartu gyvenantis jo 16-metis brolis.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 5, 2014, 9:41 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:20 PM

Į viename Biržų rajono kaime gyvenančios socialinės rizikos šeimos namus rugsėjo 1-ąją atvyko seniūnijos socialinė darbuotoja. Tris nepilnamečius vaikus auginančioje šeimoje apsilankiusi moteris pastebėjo, kad 13-mečiui berniukui yra apdegusios kojos. Paauglys aiškino kojas apsiplikęs pats, išvakarėse nešdamas puodą su karštu vandeniu ir juo netyčia apsipylęs. Vaikas vaikščiojo nudegusiomis ir žaizdotomis kojomis, jo tėvai nepasirūpino nei jas sutvarstyti, nei kreiptis į gydytojus. Nuolat girtaujantys 13-mečio gimdytojai ir pirmadienį, lankantis socialinei darbuotojai, buvo apgirtę. Apdegusiu paaugliu pasirūpino socialinė darbuotoja. Jis iš pradžių buvo nuvežtas į Biržų ligoninę, o vėliau pervežtas tolimesniam gydymui į Respublikinę Panevėžio ligoninę. Jam diagnozuoti abiejų kojų nudegimai. Nepilnametis ir medikams tvirtino, kad kojas nusidegino pats, kai nešdamas puodą su karštu vandeniu, netyčia juo apsipylė. Tačiau pagal nudegimų pobūdį gydytojai nustatė, kad taip apdeginti paauglį galėjo tik atvira ugnis, o ne karštas skystis.

Apie šį atvejį medikai pranešė policijos pareigūnams. Šie pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo.

Viena iš versijų – 13-metį galėjo nuskriausti kartu gyvenantis 3 metais vyresnis jo brolis, užpylęs benzino ir padegęs. Tačiau apklaustas 16-metis savo kaltę neigia. Šeima, kurioje be šių dviejų nepilnamečių auga dar vienas, 7-metis, vaikas, jau seniai yra atsidūrusi vaiko teisių apsaugos specialistų akiratyje. Ji įtraukta į socialinės rizikos šeimų sąrašą, nes tėvai nuolat girtauja ir neprižiūri savo vaikų. Po pastarojo įvykio, kai apdegė paauglys, susirūpinta šioje šeimoje augančių vaikų saugumu. Ketvirtadienį Biržų rajono vaiko teisių apsaugos tarnyboje buvo sušauktas posėdis, kurio metu nuspręsta abiems jaunesniems vaikams skirti laikiną globą siekiant užtikrinti jų saugumą ir tinkamą priežiūrą. Jauniausias berniukas apgyvendintas vaikų globos namuose, ten atsidurs ir iš ligoninės paleistas 13-metis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.