Kaltę prisiėmęs draugas neišgelbėjo aferų meistro sūnaus

Nei kaltės neigimas, nei ginantys draugai nepadėjo šešėlinio milijonieriaus Sergejaus Rachinšteino sūnui Erikui Rachinšteinui išvengti bausmės už vairavimą išgėrus.

E.Rachinšteiną teismas nubaudė pinigine bauda ir uždraudė vairuoti.<br>T.Bauro nuotr.
E.Rachinšteiną teismas nubaudė pinigine bauda ir uždraudė vairuoti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Sep 5, 2014, 3:28 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:54 PM

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį E.Rachinšteinui skyrė 2000 litų baudą ir uždraudė jam sėsti prie automobilio vairo dvejus metus.

Teismo teigimu, tai, kad 24 metų E.Rachinšteinas, o ne kitas asmuo vairavo automobilį, patvirtino ir įvykio liudytojai, ir teisme peržiūrėti vaizdo įrašai, kuriuose aiškiai matyti, kaip pro automobilio vairuoto duris išlipa aferų virtuozu vadinamo S.Rachinšteino sūnus.

Tą patį teisme teigė ir Klaipėdos klubo, kuriame S.Rachinšteinas nusprendė pasilinksminti šių metų kovo 22-osios vakarą, apsaugininkai.

„Kai E.Rachinšteinas išlipo, uždėjau jam antrankius. Dedant juos iš jo rankos iškrito automobilio raktai ir piniginė. Piniginę įkišau jam į kišenę, o raktą pasiėmiau, kad niekas nesugalvotų vairuoti“, – teisme liudijo klubo „Dr.Who“ apsaugos darbuotoju dirbantis Nerijus Mendelis.

Rachinšteinas jaunesnysis teisme savo kaltę neigė. Jis prisipažino buvęs neblaivus, bet neigė vairavęs. Dėl to, kad išlipo pro vairuotojo dureles, tėvo įkurtoje bendrovėje „Everita“ dirbantis Erikas kaltę vertė automobilio modeliui – esą jis sportinis, todėl jis, sėdėjęs ant galinės sėdynės, turėjo tik vieną būdą išlipti – pro vairuotojo dureles.

E.Rachinšteino, kuriam tą vakarą buvo nustatytas 1,86 promilės girtumas, kaltę teisme bandė prisiimti kitos S.Rachinšteino bendrovės „Nekilnojamojo turto valdymas“ vairuotojas Airidas Giža, o pats Erikas aiškino, kad su juo bandė susidoroti jo nemėgstantys naktinio klubo apsaugos darbuotojai.

E.Rachinšteinas teigė, kad policijos pareigūnai į klubą buvo iškviesti ne iškart, o tik po jo konflikto su apsaugininkais, su kuriais į konfliktą buvo įsivėlęs ir maždaug prieš savaitę iki į teismą atvedusio įvykio.

E.Rachinšteinas problemų su policija turi ne pirmą kartą.

Pernai rugsėjo mėnesio jis prakirto antakį konkurse „Mis Lietuva“ „Mis publikos" titulą laimėjusiai Elitai Citovičiūtei, po kelių savaičių sužalojo dar vieno baro lankytoją, o šių metų birželį sukėlė muštynes Vilniaus naktiniame klube „Pantera“.

Jų metu vienam baro lankytojui buvo sulaužytas žandikaulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?