Kaune prie vairo – girtutėlis pareigūnas

Girtutėlis Viešojo saugumo tarnybos Kauno dalinio darbuotojas 31 metų A.U. Policijos patruliams įkliuvo Kauno pakraštyje, kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai 2-ame kilometre.

Automobilį vairavusiam Viešojo saugumo pareigūnui policija nustatė 3,33 promilių girtumą.<br>V.Balkūno nuotr.
Automobilį vairavusiam Viešojo saugumo pareigūnui policija nustatė 3,33 promilių girtumą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-12 10:39, atnaujinta 2018-02-09 16:21

Šioje vietoje buvo įvykusi dviejų vilkikų avarija, o eismą reguliavusiems pareigūnams sukėlė įtarimą automobilio „Opel Zafira“ vairuotojo elgesys.

Sustabdžius automobilį, jo vairuotojui, Viešojo saugumo tarnybos Kauno dalinio 2-osios apsaugos kuopos darbuotojui A.U. nustatytas sunkus girtumo laipsnis. Į alkoholio matuoklį jis įpūtė net 3,33 promiles.

Šios tarnybos pareigūnai užtikrina sulaikytųjų, suimtųjų ir nuteistųjų konvojavimo organizavimą ir vykdymą, taip pat svarbių valstybės objektų apsaugą. Viešojo saugumo tarnyba atkuria ir (ar) užtikrina viešąją tvarką ypatingų ir ekstremalių situacijų atvejais, gina valstybę karo metu, atlieka asmenų paiešką.

"Šis asmuo savo veiksmais pažemino pareigūno vardą, todėl tarnybos vadas priėmė sprendimą jį atleisti iš pareigų", - lrytas.lt sakė VST Ryšių su visuomenė skyriaus viršininkas Evaldas Vaitkus.

Pranešama, jog policijai įkliuvęs ir su tarnyba atsisveikinti turėsiantis puskarininkis Viešojo saugumo tarnyboje dirbo net 12 metų.

Policijai įkliuvo ir majoras

Tai ne pirmasis VST pareigūnas, įkliūnantis policijai neblaivus prie vairo. Į nemalonią situaciją kiek anksčiau pateko šios tarnybos majoras, kinologas ir gyvūnų globėjas Vytautas Gustaitis, tačiau iš darbo jis atleistas nebuvo, tik pažemintas pareigose. Kalbama, jog V.Gustaičiui darbą išsaugoti galbūt pavyko paties VST vado, generolo Sergejaus Madalovo asmeninio palankumo dėka.

Kauno policijos patrulių rinktinės pareigūnams V.Gustaitis įkliuvo praėjusių metų lapkričio 18-osios rytą prie savo namų Šv. Gertrūdos gatvėje.

Policijos pareigūnai teisme pasakojo, jog važiuodami Šv. Gertrūdos gatve pamatė, kaip priešais juos vykęs „VW Passat“ pažeidė kelių eismo taisykles – perkirtęs ištisinę liniją vairuotojas pasuko į kiemą.

Į alkoholio matuoklį VST majoras įpūtė 0,52 promiles, kraujo mėginyje rasta šiek tiek mažiau – 0,45 promilės etilo alkoholio. Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Administracinio teisės pažeidimo bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismas V.Gustaičiui vieniems metams atėmė teisę vairuoti bet kokią transporto priemonę, taip pat skyrė 1,2 tūkst. litų baudą.

Šį teismo verdiktą karininkas apskundė Kauno apygardos teismui, tačiau jo malonės nesulaukė. Išnagrinėjęs V.Gustaičio skundą teismą galutine ir neskundžiama nutartimi jį atmetė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.