Varėnos budelis atskleis šiurpą keliančias nusikaltimo detales

Varėnos budeliu pramintam 20 metų alytiškiui Mantui Šerpenskui išmušė

M.Šerpenskas atvežtas į Kauno apygardos teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.Šerpenskas atvežtas į Kauno apygardos teismą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 12, 2014, 6:22 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:12 PM

M.Šerpenskui gresia laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Proceso dalyviai svarstė, ar vaikinas ir teisme elgsis neįprastai ramiai bei nuosekliai pasakos nusikaltimo detales, kaip tai darė ikiteisminio tyrimo metu.

Kartu su M.Šerpensku į teisiamųjų suolą sėdo ir Darius Jegelevičius, tačiau šis vaikinas kaltinamas tik turto sunaikinimu ir visiškai nesusijęs su siaubinga tragedija Senojoje Varėnoje.

Baudžiamąją bylą, kurią kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Egidijus Palaima, sudaro 7 tomai.

M.Šerpenskas kaltinamas pernai gegužę išniekinęs ir itin žiauriai nužudęs S.Naujūnaitę. Daugų technologijos ir verslo mokyklą lankiusi mergina pernai gegužės 16-osios vakarą nutarė pabėgioti kelyje Senoji Varėna–Nedzingė ir negrįžo.

Varėniškės likimas paaiškėjo beveik po mėnesio, kai kriminalistai sulaikė Alytaus profesinio rengimo centro moksleivį M.Šerpenską.

Šis vėliau papasakojo automobiliu „Volkswagen Golf“ važiavęs pasivažinėti ir pasiklausyti muzikos prie Senosios Varėnos pašonėje esančio Glėbo ežero.

M.Šerpenskas pravažiavo didelę sankryžą šalia miestelio, ties kuria įrengta vaizdo stebėjimo kamera. Ji užfiksavo raudonos spalvos automobilį, tačiau valstybinis numeris vaizdo medžiagoje neįskaitomas. Vis dėlto ši aplinkybė ir liudytojų pasakojimai padėjo atskleisti nusikaltimą.

„Volkswagen Golf“ vairuotojas užkalbino merginą, tačiau ji kažką atsakė net nesustojusi ir neskubėdama nubėgo tolyn. Jaunuolį iškart apėmė nesuvokiamas pykčio priepuolis, todėl jis pačiupo S.Naujūnaitę, kelis kartu smogė kumščiu ir nusitempė į automobilį.

Išniekinęs merginą užpuolikas po kurio laiko suprato, kad ji jau negyva, todėl nuvežė į atokią vietovę netoli Senųjų Trakų. Miške kūną užpylė žemėmis ir apkrovė šakomis, tačiau kitą dieną suvokė prastai paslėpęs kūną, todėl grįžo prie jo, iškasė duobę ir užvertė žemėmis.

Kriminalistai atliko milžinišką darbą ieškodami raudono „Volkswagen Golf“ ir vis dėlto nustatė įtariamąjį, nors mašina buvo registruota kito žmogaus vardu.

Bendraujant su R.Šerpensku tyrėjams kilo abejonių dėl jo gebėjimo atsakyti už savo veiksmus, mat jaunuolis elgėsi labai neįprastai - ramiai dėstė visas įvykio aplinkybes ir visiškai nesijaudino. Jo ramybė stingdė kraują net visko mačiusiems kriminalistams bei prokurorams.

Kaltinamajam buvo skirta stacionari psichiatrijos ekspertizė, tačiau medikai išsklaidė abejones – alytiškis gali būti teisiamas. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.