Pakelės kavinę piktavaliai pavertė degėsių krūva

Antradienį paryčiais iki pamatų supleškėjo Kelmės rajone, greta kelio Ryga-Šiauliai-Kaliningradas. esanti kavinė „Kryžbarkas“. Neabejojama, kad ši užeiga ir jos savininkų Vrubliauskų garažas buvo padegti.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Sep 16, 2014, 10:24 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:04 PM

Už kelių šimtų metrų nuo kavinės esančioje sodyboje gyvenantys verslininkai apie 3.30 val. pastebėjo ugnį ir išvietė ugniagesius. Kol atlėkė pagalba, kelmiškiai aptiko sumuštą sargą.

Gesinti pakelės užeigos atskubėjo net penki ugniagesių ekipažai. Atvira liepsna degusio dviaukščio pastato išgelbėti nepavyko - kavinė sudegė iki pamatų.

Gelbėtojams malšinant ugnį, Vrubliauskai pastebėjo, kad dega ir prie jų sodybos esantis garažas. Ugniagesiams pranešta per vėlai – sudegė ir garažas, ir jame buvęs prieš 10 metų pagamintas automobilis „Vokswagen Passat“.

Kelmės policijos komisariatas pradėjo ikiteisminį tyrimą. Pagrindinė versija – padegimas. Jos laikosi ir įmonės savininkė Antanina Vrubliauskienė.

Pirminiais skaičiavimais, nuostoliai gali siekti 250 tūkstančių litų.

Turtas buvo apdraustas, o savininkė A.Vrubliauskienė skelbėsi parduodanti ir kavinę, ir paežerėje esančią pokylių salę su pirtimi, 4 hektarais žemės bei 8 hektarais miško.

Kavinę „Kryžbarkas“ daugiau kaip dešimtmetį garsino narve laikoma meška Maša.

Iš Rusijos vieno šiauliečio atvežta ir kelmiškei verslininkei A.Vrubliauskienei vėliau perleista meška buvo tapusi užeigos simboliu – ji čia buvo laikoma keliolika metų.

Prieš porą metų aplinkosaugininkai konstatavo, kad meškai laikyti nėra tinkamų sąlygų, todėl nuspręsta žvėrį konfiksuoti. 2012 m. vasaros pabaigoje Maša buvo užmigdyta ir išvežta į Vokietijoje veikiantį meškų rezervatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.