Nužudytą motiną užkasė kūdikio akivaizdoje

Smarkiai sumuštą sugyventinę Vilniaus rajono gyventojas per naktį laikė vonioje, o rytą užkasė miške.

R.Čižikas teisme visiškai pripažino savo kaltę.<br>V.Balkūno nuotr.
R.Čižikas teisme visiškai pripažino savo kaltę.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Sep 19, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 9:49 AM

Tragiškai pasibaigusią šeimos dramą penktadienį nagrinėjo Vilniaus apygardos teismas.

Praėjusiais metais prieš Kūčias Rudaminos (Vilniaus raj.) gyventojas 33 metų Rolandas Čižikas kartu su sugybentine automobiliu grįžo namo.

Iš mašinos lipdama neblaivi Liudmila Kropa iš rankų pametė pusės metų kūdikį. Berniukas įkrito į balą. Už tai supykęs sugyventinis kieme ją smarkiai sumušė, nutempė į butą, o kad atsigautų, nuogą paliko vonioje.

Atsikėlęs naktį, R.Čižikas pastebėjo, kad moteris jau atšalusi, jos pulso nejautė. Vyras nusprendė atsikratyti kūno – įdėjo jį į automobilio bagažinę. Ten ji išgulėjo dar kelias valandas, o rytą vyras nuvežė ją į mišką. Laidoti moters į mišką jis vežėsi ir jųdviejų kūdikį.

Kartu gyvenantys R.Čižiko tėvai ir brolis tą vakarą girdėjo triukšmą, bet į tai nekreipė dėmėsio. Tarp išgerti mėgstančių sugyventinių barniai būdavo dažni, kelis kartus yra tekę kviesti policiją. Artimieji pasakojo, jog pora paprastai gerdavo degtinę, o rytą pagirioms – alų.

Atsikratęs įkalčių, R.Čižikas paskambino sugyventinės motinai ir pranešė, kad Liudmila dingo. Jis paskambino ir į policiją, kartu su moters giminaičiais jos ieškojo miške.

Kur užkasė gyvenimo draugės kūną, R.Čižikas prisipažino tik tuomet, kai L.Kropos sesuo jo automobilyje rado suplėšytą ir purviną striukę bei apie tai pranešė policijai. Teisme R.Čižikas visiškai pripažino savo kaltę.

Ekspertai nustatė, kad moteriai buvo suduota daugiau nei 40 smūgių, sulaužyti 4 šonkauliai, nosis, sudaužyta galva, tačiau mirties priežastis – kūno sušalimas ir apsinuodijimas alkoholiu. Nustatyta, jog tragedijos vakarą L.Kropa buvo visiški girta – jos organizme rasta daugiau nei 4 promilės alkoholio.

Po šios žmogžudystės be motinos liko du vaikai. Devynmetė L.Kropos duktė iš pirmosios santuokos gyvena su tėvu. Vienerių metų berniuku rūpinasi žudiko brolis.

Nužudytosios sesuo Natalija Kropa po teismo posėdžio priekaištavo R.Čižikui, kad Liudmilą vadina girtuokle: „Jis mano seserį dažnai mušdavo, o dabar mėgina teršti jos vardą. Ji prižiūrėjo vaiką, čia jis jo nežiūrėjo. Gerdavo abu kartu, pats atveždavo alkoholio. Prigerdavo, o tada ir prasidėdavo skandalai ir muštynės“.

Nužudytosios motina Jadvyga Kropa prisiminė, kad R.Čižikas nužudyti jos dukterį grasino dar likus pusmečiui iki nelaimės. „Jai sakė: duosiu kastuvą, išsikask sau duobę.Taip ir atsitiko“, - pasakojo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.