Alkoholio vagišiai pamokė parduotuvių apsaugininkus

Vagį padėjo surasti jo motina

Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Sep 21, 2014, 11:53 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:38 AM

Tą pačią dieną policijai surasti vagį padėjo vienos kretingiškės skambutis pareigūnams. Moteris pranešė, kad į jos namus braunasi visiškai girtas jos sūnus, kurio motina neįsileido į vidų.

Vagį padėjo surasti jo motina

Išblaivinimui į policijos komisariatą parvežto vyro kišenėje pareigūnai rado vieną butelį degtinės „Auksinė originali lietuviška“.

Po pusvalandžio, kai Zenonas P. jau taikiai snaudė areštinėje, policija gavo pranešimą, kad „Iki“ prekybos centre kažkoks vyras pavogė penkis to paties pavadinimo degtinės butelius, kurie kainuoja beveik 200 litų.

Peržiūrėję parduotuvės vaizdo įrašus pareigūnai pamatė, kad degtinę prekybos centre vogė tas pats vyras, kuris ilsisi areštinėje.

Paaiškėjo, kad apie 15 valandą parduotuvėje Zenonas P. už kelnių diržo įsikišo tris butelius degtinės, vienas iš kurių iškrito ir sudužo tiesiog prekybos salėje.

Tačiau vagiui tai nesutrukdė nesusimokėjus ramiai išeiti iš parduotuvės su likusiais dviem buteliais, kuriuos jis už mažesnę kainą pardavė nepažįstamiems vyrams.

Netrukus jis sugrįžo ir, už kelnių diržo įsikišęs dar du butelius degtinės, vėl netrukdomai išėjo laukan. Vagystė buvo pastebėta jau po to, kai vyras buvo dingęs.

Paaiškėjo, kad vieną butelį vyras išgėrė ir bandė užsukti į svečius pas motiną.

Apvogė net tris parduotuves

Tai ne pirmas kartas, kai alkoholio mėgėjai lengvai apšvarina Kretingos prekybos centrus.

Rugpjūčio 11 dieną trys Panevėžio rajono gyventojai pasinaudoję tuo metu prekybos salėje buvusia pirkėjų gausa iš to paties „Iki“ prekybos centro nesusimokėję išsinešė 2 butelius brangaus konjako „Henness“ bei 4 butelius viskio „Jack Daniels“, kainuojančius beveik 600 litų.

Paaiškėjo, kad tie patys vaikinai liepos pabaigoje Kretingoje du kartus buvo apvogę „Maxima“ prekybos centrą, iš kurio vieną dieną buvo išnešti 3 buteliai viskio „Jack Daniels“, o kitą dieną – dar du to paties gėrimo butelius.

Pradėjus tirti šiuos nusikaltimus paaiškėjo, kad tie patys jaunuoliai rugpjūčio 6 dieną apvogė „Iki Cento“ parduotuvę Palangoje, iš kurios buvo išnešti 2 buteliai viskio „Jack Daniels“ ir 2 buteliai airiško viskio „Tullamore Dew“.

Iš viso ši trijulė pavogė 15 butelių viskio ir konjako už 1,3 tūkst. litų.

Vagišių asmenybės yra nustatytos. Vieną Kretingos pareigūnai parsivežė apklausai, o jo talkininkų ieško Panevėžio rajono policija.

Vagystei paskatino pati apsauga

Kad Kretingoje esančių prekybos centrų apsaugos darbuotojai aplaidžiai atlieka savo pareigas įrodė dar viena vagystė iš „Norfos“ prekybos centro.

Kretingos rajono apylinkės teisme neseniai išnagrinėta baudžiamoji byla, kurioje trys klaipėdiečiai buvo nuteisti už pernai gruodį įvykdytą vagystę.

Net 14 kartų teistas 35 metų Marius Gatulis, 10 kartų teistas 68 metų Vitalijus Bojarovas ir 5 kartus teistas 55 metų Aleksandras Bezručko per kelioliką minučių iš „Norfos“ sugebėjo išnešti 25 butelius brangių alkoholinių gėrimų butelių, kurių vertė – apie 950 litų.

Teisme vagys aiškino, kad į parduotuvę užėjo norėdami nusipirkti maisto ir nieko vogti neketino. Tačiau nusikaltimui juos sugundė patys apsaugos darbuotojai, kurie visi staiga iš prekybos salės kažkur išėjo.

Viskio ir brendžio butelius iš prekybos salės klaipėdiečiai netrukdomai nešė net keletą kartų. Vėliau pavogtus gėrimus jie pardavė už pigesnę kainą.

Alkoholio vagystė buvo pastebėta vėliau peržiūrėjus parduotuvės vaizdo filmavimo kamerų įrašus.

Visiems trims vagišiams teismas skyrė po metus laisvės atėmimo. Be to jie per metus turės sumokėti 3125 litų baudą ir atlyginti „Norfai“ padarytą žalą. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.