Taksisto žudiko byla: liudytojai padėjo atkurti šiurpius įvykius

Kauno apygardos teisme taksisto nužudymu kaltinamo 22 metų kaišiadoriškio Justino Maciulevičiaus byla artėja prie pabaigos.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Sep 22, 2014, 5:10 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 2:42 AM

Pirmadienį buvo apklausti keturi liudininkai, o kito posėdžio metu bus sakomos baigiamosios kalbos

Nuosprendis gali būti paskelbtas jau šių metų pabaigoje.

Buvusiam šauliui, krašto apsaugos savanoriui J.Maciulevičiui gresia kalėjimas nuo 8 metų iki gyvos galvos.

J.Maciulevičius prisipažino 2013 metų rugsėjo 26-osios naktį Kriaučiškių kaimo (Kaišiadorių r.) apylinkėse peiliu mirtinai subadęs Kaišiadorių įmonėje „Radvilos taksi“ dirbusį 59 metų vairuotoją Vytautą Kanapicką. Medicinos ekspertai V.Kanapicko kūne aptiko net 55 durtines žaizdas.

Pirmadienį teisme liudijo du J.Maciulevičiaus draugai, su kuriais jis prieš nusikaltimą nešė baldus, taip pat merginos, su kuria jis draugavo, brolis.

Liudytojai nusikaltimo momento nematė, tačiau jų pasakojimas padėjo atkurti šiurpios nakties įvykius.

Nužudymo išvakarėse Kaišiadorių paukštyno krovikas J.Maciulevičius padėjo savo 40-mečiui draugui, vardu Giedrius, pernešti iš namų baldus.

Baldus nešiojo ir J.Maciulevičiaus 21 metų draugas Remigijus.

Po talkos šeimininkas pakvietė jaunuolius išgerti – trys vyrai ištuštinio aštuonis litrus stipraus alaus. Paskui kompanija išsiskirstė.

Grįžęs namo, J.Maciulevičius netrukus vėl išėjo į lauką – sumanė naktį pasivažinėti taksi.

Jis paskambino taksi bendrovei, kurios numerį buvo įtraukęs į savo telefoną. Jaunuolis prisipažino, jog tuo metu buvo suirzęs, nes susiginčijo su bičiuliais ir savo mergina.

Žudyti taksisto V.Kanapicko jis esą neketino, tik planavo pabėgti taksi mašina. Nuošaliame žvyrkelyje J.Maciulevičius paprašė sustoti ir pasiūlė parūkyti.

„Paskui aš paėjau toliau nusišlapinti, o taksistas, įtardamas, jog nesumokėsiu, ėmė man priekaištauti”, – prisiminė teisiamasis.

Įsiutęs dėl priekaištų žudikas išsitraukė 30 centimetrų ilgio karišką peilį ir smogė taksistui.

Palikęs kraujo klane gulintį V.Kanapicką jaunuolis sėdo į mašiną, bet už kelių kilometrų automobiliui apvirtus parėjo į namus.

Peilį J.Maciulevičiui dovanų iš Kosovo parvežė jo vyresnysis brolis Egidijus, dalyvavęs tarptautinėje taikos palaikymo misijoje.

Teismo proceso metu J.Maciulevičius ėmė keisti parodymus. Per apklausas policijoje jis buvo prisipažinęs, jog V.Kanapicką užpuolė, norėdamas pagrobti naują taksi firmos automobilį „Dacia Logan“.

Tačiau teisme jaunuolis netikėtai pareiškė, jog jis neketino iš anksto apiplėšti taksisto – mintis pavogti mašiną kilo spontaniškai, kai vežėjas jau subadytas gulėjo ant žvyrkelio.

Manoma, jog J.Maciulevičius versijas keičia, siekdamas švelnesnės bausmės.

Jam gresia ne tik ilgi nelaivės metai. Greičiausiai jis turės sumokėti dideles pinigų sumas artimiesiems.

Taksisto našlė našlė Alė Kanapickienė duktė Daiva Zolotovienė ir sūnus Vitalijus Kanapickas pateikė J.Maciulevičiui bendrą ieškinį dėl 300 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimo.

Jaunas kaišiadoriškis anksčiau jau buvo dukart teistas už chuliganizmą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.