Visagino merę teismas leido suimti mėnesiui

Trečiadienį į Panevėžio apylinkės teismą su antrankiais atvesta Visagino merė Dalia Štraupaitė laikėsi oriai, nesislapstė nuo žurnalistų kamerų. Prokurorai prašė teismo leidimo politikę suimti dviem mėnesiams. Teisėjas ją leido suimti vienam mėnesiui.  D.Štraupaitei pateikti įtarimai piktnaudžiavus tarnyba. Galimai ji naudojosi merės pareigomis siekdama asmeninės naudos.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2014-09-24 14:26, atnaujinta 2018-01-29 20:43

Ar tikrai dešimt Visagino savivaldybės darbuotojų galėjo dirbti privačiuose savivaldybės tarnautojų namuose ir ūkiuose? Ar darbininkams už tai buvo mokama iš savivaldybės biudžeto? Į šiuos klausimus ieškos atsakymų Specialiųjų tyrimų tarnybos Panevėžio valdybos pareigūnai ir apygardos prokurorai.

Įtariamaisiais gali tapti ne vienas aukštas Visagino savivaldybės vadovas. STT Panevėžio valdybos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Antradienį jie atliko kratas kelių Visagino savivaldybės darbuotojų namuose ir darbo kabinetuose.

Ar įtariamuoju taps ir administracijos direktorius Virginijus Andrius Bukauskas, Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Aurelija Gališanskytė neatskleidė. Ji sakė negalinti nei patvirtinti, nei paneigti, ar prokurorų akiratyje atsidūrė daugiau aukštų valdininkų.

Trečiadienį į teismą pareigūnai atvedė tik vieną asmenį – Visagino savivaldybės merę D.Štraupaitę. Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai renka įrodymus ir rašytinę medžiagą apie tai, kad apie dešimt Visagino savivaldybės tarnautojų darbo valandomis galėjo dirbti privačiuose namuose ir ūkiuose. Už tai jiems buvo mokama kaip už darbo valandas, atidirbtas savivaldybėje. Kitaip sakant, iš savivaldybės biudžeto. A.Gališanskytės teigimu, tai truko gana ilgą laikotarpį. Kokį – ji nepatikslino.

D.Štraupaitė į savivaldybę buvo išrinkta kaip Liberalų ir centro sąjungos narė. Šiuo metu ji yra naujai įkurtos partijos, į kurią įsiliejo liberalcentristai, pirmininko Artūro Zuoko pavaduotoja. Šiandien D.Štraupaitės narystė Lietuvos laisvės sąjungoje (liberalai) buvo sustabdyta. 

Visagino vicemerė socialdemokratė Elena Čekienė BNS sakė, kad pareigūnai antradienį atliko kratą D.Štraupaitės kabinete.

Vicemerė teigė, kad antradienį D.Štraupaitė iš savivaldybės išėjo lydima teisėsaugos pareigūnų, ir nuo to laiko su mere ji nebendravo. Ji sakė neturinti informacijos, kur yra merė, ar jai pateikti įtarimai. Merės telefonas išjungtas.

„Tikimės sulaukti kokios nors informacijos, tiesiog nežinome, kaip fiksuoti jos darbo valandas, bet kol kas neturime informacijos“, – teigė vicemerė.

E.Čekienė sakė neturinti žinių apie tai, kad merės namuose ar ūkyje darbo savivaldybėje valandomis galėjo dirbti savivaldybės personalas.

„Aš tokios informacijos neturėjau, kadangi mano sritis yra socialiniai klausimai, medicina, švietimas, kultūra, ryšiai su užsieniu, jaunimo klausimai, tai aš  ūkiniais reikalais neužsiimu. Jeigu atvirai, kai (antradienį) ryte atėjau į darbą, ir kabinetą tuo metu kaip tik plombavo, be abejonės, tai buvo šokas mums visiems, netikėta ir nelaukta“, – aiškino vicemerė.

Ji sakė, kad už ūkinius klausimus atsakingas administracijos direktorius „darbietis“ Virginijus Andrius Bukauskas.

BNS praneša, kad ketvirtadienį šaukiamas eilinis Visagino tarybos posėdis. Merei nedalyvaujant jam turėtų pirmininkauti E.Čekienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.