Vilniuje sulaikytas kūju su pjautuvu pasidabinęs šveicaras

Į Vilnių atvykęs šveicaras gavo brangią pamoką. Sostinės policija sulaikė, o teismas užsienietį baus už sovietinės simbolikos demonstravimą. Vyras buvo apsirengęs striuke, ant kurios pavaizduotas kūjis su pjautuvu.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-09-25 10:03, atnaujinta 2018-01-29 18:34

Kaip pranešė Policijos departamentas, trečiadienį apie 21 val. Vilniuje, Naugarduko g., alaus bare, sulaikytas Šveicarijos pilietis A.C.J.M. (gim. 1959 m.), kuris buvo apsirengęs drabužiais, demonstruojančiais sovietinę simboliką.

Šveicarijos pilietis, surašius administracinio teisės pažeidimo protokolą dėl nacistinių ar komunistinių simbolių platinimo ar demonstravimo, paleistas.

Pasak pareigūnų, bare „Molinis ąsotis“ Šveicarijos pilietis dėvėjo džinsinę striukę su medžiagine aplikacija – raudonos spalvos vėliava su kūju ir pjautuvu.

Pareigūnai teigia, kad jokių paaiškinimų užsienietis policijai nedavė. Tačiau stilizuotą sovietinę vėliavą nuo savo švarko jis nusiplėšė pats ir atidavė ją pareigūnams.

Šveicarui surašytas protokolas išsiųstas į Vilniaus m. apylinkės teismą, kuris turės paskirti baudą. Įstatymai už sovietinių simbolių demonstravimą numato baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.