Dėl medikui nuskelto danties įsiliepsnojo naujos aistros

Ar gali būti, kad chirurgas, kuriam Kauno bare buvo nuskeltas dantis, dėl šio sužalojimo apkaltino savo kolegą? Aišku viena – nukentėjusysis jau gavo kompensaciją iš valstybės.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

Sep 26, 2014, 8:03 AM, atnaujinta Jan 29, 2018, 2:58 PM

Kauno plastikos chirurgas 39 metų Vaidas Žvinys, apkaltinęs sumušimu savo 45 metų kolegą Edmundą Žurauską, gali turėti bėdų dėl melagingų parodymų, rašo „Lietuvos rytas“.

Paaiškėjo, kad prieš gydytojų konfliktą įvyko muštynės bare. Per jas V.Žviniui buvo nuskeltas tas pats dantis, dėl kurio dabar yra teisiamas chirurgas E.Žurauskas.

Susikivirčijo su jaunuoliais

E.Žurausko advokatas Artūras Bauža Kauno apylinkės teisme paprašė prie jo kliento bylos prijungti dar vieną, kurioje V.Žvinys buvo pripažintas nukentėjusiuoju. Šis prašymas buvo patenkintas.

Kauno klinikinės ligoninės chirurgas V.Žvinys 2013 metų kovo 2-osios naktį lankėsi viename Kauno barų ir ten susikivirčijo su dviem nepažįstamais jaunuoliais: 21-erių E.K. ir 20 metų R.A.

Per kilusį incidentą V.Žviniui buvo nuskelta 21-ojo danties karūnėlė, sužalota koja, nubrozdinta lūpa ir nosis.

Pernai spalį E.K. buvo išteisintas, o jo draugas R.A. pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Jis įpareigotas padengti V.Žviniui 2,5 tūkst. litų gydymo išlaidas ir 1000 litų neturtinę žalą. Tiesa, chirurgas prašė priteisti jam net 30 kartų didesnę moralinę kompensaciją.

Apkaltino kolegą smurtu

2013 metų gegužės 16-ąją Kauno klinikinėje ligoninėje V.Žvinys susiginčijo su Dienos chirurgijos skyriaus vadovu E.Žurausku.

Kalbama, kad konfliktas kilo dėl teisės tą rytą naudotis operacine.

V.Žvinys policijai tvirtino, kad bendradarbis, smogęs jam galva į smakrą, sužalojo dantį ir lūpą.

Medicinos ekspertai nustatė 21-ojo danties lūžį.

Nenori būti atpirkimo ožiu

„Pirštu kolegos nepaliečiau. Teisme išaiškėjo pribloškiami faktai. Tas dantis jam greičiausiai buvo sužalotas per konfliktą bare, dėl kurio buvo nuteistas kitas žmogus.

Dabar mane mėginama paversti atpirkimo ožiu.

V.Žvinio advokatė prieštaravo, kad ankstesnė byla būtų prijungta prie mano bylos. Tiesa gali būti skaudi jos klientui“, – piktinosi E.Žurauskas.

Turint abi bylas bus galima sulyginti danties gydymo laikotarpį po abiejų konfliktų, į kuriuos buvo įsivėlęs V.Žvinys.

Teismas, apklausęs dvi medikes ir dvi pacientes, incidento metu buvusias Kauno klinikinėje ligoninėje, į kitą posėdį nusprendė kviesti dar keturis liudytojus, dirbančius šioje gydymo įstaigoje.

Gavo solidžią kompensaciją

* Dar nesibaigus antrosios bylos svarstymui, Teisingumo ministerija iš Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondo nusprendė V.Žviniui išmokėti 5,2 tūkst. litų neturtinės žalos ir 3,9 tūkst. litų turtinės žalos atlyginimą.

* Rugsėjo pradžioje buvo iš dalies patenkintas chirurgo prašymas dėl smurtiniu nusikaltimu padarytos žalos kompensavimo avansu.

* V.Žvinys prašė padengti jam 60 tūkst. litų neturtinę žalą ir 9,7 tūkst. litų turtinę žalą.

* Teisingumo ministerijos atstovas Audris Kutrevičius „Lietuvos rytui“ tvirtino, jog kompensacija V.Žviniui nebuvo išpūsta.

* Jam nutarta iš anksto išmokėti sumą, kuri nustatyta Smurtiniais nusikaltimais padarytos žalos kompensavimo įstatymu aukoms, patyrusioms nesunkų sveikatos sutrikdymą.

* Jei E.Žurauskas bus pripažintas kaltu, Teisingumo ministerija iš jo susigrąžins pinigus.

* Neįrodžius E.Žurausko kaltės, kompensaciją privalės grąžinti V.Žvinys.

* Nepalankaus nuosprendžio atveju E.Žurauskui greičiausiai tektų išeiti iš darbo. Chirurgui gresia laisvės apribojimas, areštas iki 90 parų arba iki 3 metų nelaisvės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.