Vietoj vestuvių puotos – laidotuvės ir teismas

Buvusią savo draugę trijų vaikų motiną nužudęs Panevėžio rajono gyventojas Andrius Laurikietis stos prieš teismą. Aukos motina iš jo siekia prisiteisti šimtus tūkstančių litų.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2014-10-02 07:27, atnaujinta 2018-01-28 22:28

Panevėžio rajono kriminalistai ir apygardos prokuratūra ištyrė nusikaltimu iš meilės pavadintą bylą. Atstumtos 24 metų A.Laurikiečio meilės auka tapo Panevėžio rajono gyventoja 29 metų Neringa M, rašo dienraštis „Lietuvos rytas".

Šių metų gegužės pabaigoje moteris buvo nužudyta dviem peilio dūriais į krūtinę. Taip baigėsi poros pokalbis prie Klevečkinės kaimo esančiame miške.

Jo metu A.Laurikietis tikėjosi prikalbinti Neringą nenutraukti su juo santykių. Tačiau išgirdęs neigiamą atsakymą jis griebėsi peilio.

Pasiėmė savadarbį durklą

Ikiteisminio tyrimo metu duodamas parodymus jaunas vyras prisipažino, kad eidamas susitikti su drauge specialiai buvo pasiėmęs savadarbį durklo kategorijai priskiriamą peilį.

A.Laurikietis tikėjosi šiuo ginklu pagąsdinti Neringą ir taip įtikinti jo nepalikti.

Pora buvo užmezgusi artimus santykius, tačiau netrukus moteris juos nutraukė.

Nusivylęs ir įsižeidęs A.Laurikietis siuntinėjo jį atstūmusiai Neringai žinutes, ją terorizavo.

Tragedijos dieną vaikinas susitiko savo buvusią draugę Panevėžyje. Jis žinojo, kad du kartus per savaitę Neringa važinėja procedūrų į Respublikinę Panevėžio ligoninę. Daugiavaikė motina sunkiai sirgo, ji laukė inksto persodinimo operacijos. O iki to laiko, kol atsiras donoras, moteriai dukart per savaitę buvo atliekama inkstų dializė.

Į Panevėžį Neringa buvo atvažiavusi savo automobiliu „Audi 80“. Susitikęs su moterimi A.Laurikietis kartu su ja automobiliu važiavo į Bernatonių kaimą, kuriame gyveno kartu su tėvais.

Pakirto dūriai į krūtinę

Jo mylimoji su trimis vaikais gyveno keliolika kilometrų nuo Bernatonių esančioje Paįstrio gyvenvietėje.

Pakeliui į namus A.Laurikietis prikalbino moterį sustoti miške ir pasikalbėti.

Automobilį pora sustabdė miške netoli keliuko. Pokalbiui pasibaigus tragiškai, vyras paskambino savo seseriai, gyvenančiai Bernatoniuose, ir pranešė, ką padarė. Ši apie brolio nusikaltimą pranešė Bendrojo pagalbos centro telefonu.

Į nusikaltimo vietą atvykę pareigūnai automobilyje ant galinės sėdynės rado negyvą Neringą.

Vėliau teismo ekspertai nustatė, kad moteris mirė nuo dviejų smūgių peiliu į krūtinę. Buvo pažeisti gyvybiškai svarbūs organai.

Prie automobilio policijos pareigūnų laukė ir A.Laurikietis. Jis prisipažino padaręs nusikaltimą ir davė parodymus.

Patikrinus paaiškėjo, kad įtariamojo organizme rasta 0,17 promilės alkoholio. Jis pasisakė iš ryto išgėręs du bokalus alaus.

Dovanojo žiedą ir pasipiršo

„Tai nusikaltimas iš meilės. Pasižiūrėkite, kaip jis pats sielvartauja dėl to, kas įvyko.

Baisu, bet mano ginamasis pats nebemato prasmės gyventi“, – tąsyk kalbėjo įtariamojo advokatė Eligija Norkienė-Paplauskė.

Suimti į teismą iš areštinės atvežtas A.Laurikietis ilgokai laukė prie teisėjos kabineto durų.

Visą tą laiką jaunas vyras nejudėdamas žiūrėjo į vieną tašką nieko nematančiu žvilgsniu ir tylėjo.

Įtariamasis su tėvais ir dar keliais šeimos nariais gyveno netoli nuo tragedijos vietos, vos keli kilometrai nuo Klevečkinės kaimo esančioje Bernatonių gyvenvietėje. Šeima tvarkinga, jos suaugę nariai dirba.

Nužudytoji Neringa Paįstryje prieš kelerius metus buvo gavusi socialinį būstą. Ji su trimis savo mažamečiais vaikais iš motinos namų, esančių Pakuodžiupių kaime, persikraustė į suremontuotą erdvų dviejų kambarių butą.

Neringa labai džiaugėsi nauju būstu, jį prižiūrėjo ir tvarkė. Ji beveik prieš dvejus metus buvo susipažinusi su A.Laurikiečiu. Jie kartu dirbo Bernatonių žemės ūkio bendrovėje.

Draugystės pradžioje pora atrodė labai laiminga.

Andriui netrukdė tai, kad Neringa augino tris vaikus. Vyriausiam jų 12 metų, mažiausias rengėsi pradėti lankyti pirmąją klasę.

Bernatoniuose gyvenanti A.Laurikiečio sesers draugė Aušra „Lietuvos rytui“ pasakojo, jog vaikinas buvo padovanojęs savo mylimajai žiedą ir paprašęs jos rankos.

Kaimynai teigė, kad vyras netgi trumpam buvo apsigyvenęs pas savo mylimąją.

Buvo išspyręs duris

Tačiau kartu pora pagyveno neilgai.

„Sužinojau, kad Andrius sugrįžo atgal į namus. Tarsi dėl to, kad Neringa susitaikė su ankstesniu savo draugu.

Andrius labai sielojosi dėl skyrybų. Buvo kažkoks keistas, labai nekalbus. Aš jį mačiau einantį iš parduotuvės. Visada sveikindavosi, o šįkart net nepasisveikino. Buvo labai susirūpinęs. O kitą dieną sužinojau, kad jis nužudė Neringą“, – pasakojo Aušra.

Kaimynai A.Laurikietį apibūdino kaip ramų, uždaro būdo, nekonfliktišką žmogų.

„Toks gražus, dailiai nuaugęs vaikinas, kas jam trukdė susirasti jauną netekėjusią merginą? Bet ne, reikėjo tik tos moters su trimis vaikais“, – stebėjosi kita Bernatonių gyventoja.

Supratęs, kad mylimąją susigrąžinti kasdien lieka vis mažiau vilčių, tylenis Andrius visiškai pašėlo. Kartą jis išspyrė ir sulaužė Neringos socialinio būsto duris.

Moteris po incidento kreipėsi į policiją. A.Laurikietis sutiko savivaldybei atlyginti nuostolius. Jis sumokėjo už naujas Neringos buto duris.

Neatmetama, kad jau tada jaunuolį buvo pradėję kankinti pavydo priepuoliai. Jis troško tęsti santykius su savo drauge, bet ji nebenorėjo.

Prašo atlyginti neturtinę žalą

Dviejų vyresniųjų vaikų tėvas, buvęs Neringos M. gyvenimo draugas Kęstas K., gyvenantis Pakuodžiupių kaime, sakė iš karto po nelaimės aplankęs vaikus. Našlaičiai buvo nuvežti pas nužudytosios motiną.

„Vaikai žino, kas atsitiko. Jie jau dideli, supranta. Visi labai verkia“, – tąsyk kalbėjo vyras.

Praėjus keturiems mėnesiams po tragedijos nužudytos moters vaikai gyvena tame pačiame bute, kuriuo taip džiaugėsi jų mama. Našlaičių globa paskirta jų močiutei, Neringos motinai.

Nukentėjusiąja pripažinta moteris kreipėsi į teismą, kad netrukus į teisiamųjų suolą sėsiantis jos dukters žudikas atlygintų jos ir našlaičių anūkų patirtą neturtinę žalą. Ji siekia šimtus tūkstančių litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.