Kaune policija rado kontrabandinių degalų

Praėjusį pirmadienį Kauno Panemunės policijos komisariato pareigūnai, vykdydami akcizais apmokestinamų prekių nelegalios apyvartos užkardymą bei turėdami informacijos, kad vienoje iš Kaune, Upytės g. esančių privačių valdų vykdoma neteisėta prekyba naftos produktais, tikrino šią informaciją.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-10-09 10:34, atnaujinta 2018-01-28 01:14

Namo kieme pareigūnai pastebėjo stovintį vilkiką „Volvo“ su Rusijos Federacijos valstybiniais numeriais. Iš vilkiko degalų bako, gumine žarna su siurbliu ir skaitliuku, į garaže esančią talpyklą buvo pumpuojamas dyzelinas. Garaže taip pat stovėjo šešios 200 l talpyklos, sklidinai pripildytos dyzelinu. Viso rasta apie 1,420 tonos dyzelino.

Vilkiko vairuotojas, Rusijos Federacijos pilietis V. M. (gimęs 1973 m.), paaiškino, kad valdos savininkui pardavė apie 200 l dyzelino. Pirkimo faktą pripažino ir sodybos savininkas V. N. (gimęs 1953 m.). Į įvykio vieta buvo iškviesti Kauno teritorinės muitinės Mobiliųjų grupių skyriaus pareigūnai, kurie Rusijos Federacijos piliečiui už parduotą dyzeliną paskaičiavo akcizo ir pridėtinės vertės mokesčius, kurie sudarė 354 Lt.

Abiejų asmenų atžvilgiu pradėtos administracinio teisės pažeidimo bylos teisenos pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 str. (dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką). Sekančią dieną vilkiko vairuotojo administracinio teisės pažeidimo byla pagal LR ATPK 1632 str. 2 d. perduota į teismą. Kauno apylinkės teismas skyrė 1 000 Lt baudą su 226 l dyzelino konfiskavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.