Atokioje sodyboje – beveik 50 vogtų automobilių liekanos

Metų pradžioje tyrimą dėl Kelmės rajone rastų supjaustytų automobilių kėbulų pradėję pareigūnai buvo priblokšti vagysčių masto.

Atokioje sodyboje pareigūnai rado keliasdešimties pavogtų automobilių liekanų.<br>Kelmės rajono PK. nuotr.
Atokioje sodyboje pareigūnai rado keliasdešimties pavogtų automobilių liekanų.<br>Kelmės rajono PK. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

Oct 13, 2014, 6:22 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:10 PM

Per tyrimą paaiškėjo, kas atokioje Liolių seniūnijos kaimo sodyboje mėtėsi beveik 50 ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Norvegijoje bei Olandijoje pavogtų automobilių liekanos.

Didžiulį kalną supjaustytų automobilių kėbulų šioje sodyboje Kelmės rajono policijos komisariato kriminalistai aptiko sausio 29-ąją.

Tyrimą pradėję pareigūnai atliko kratas Kelmės mieste ir rajone, Šiaulių mieste. Per kratas buvo rasta supjaustytų automobilių kėbulų, daug išardytų automobilių atskirų detalių.

Rastų supjaustytų automobilių kėbulų identifikaciniai tyrimai užtruko pusę metų. Jų rezultatai pribloškė tyrėjus.

Paaiškėjo, kad pareigūnų rastos dalys priklauso18 automobilių, kurie buvo pagrobti Lietuvoje, Latvijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Olandijoje. Vagių grobiu tapo brangūs 2-5 metų senumo automobiliai „Audi A5“, BMW X5, „Toyota RAW 4“, Mercedes Bensz ML“, Mercedes Benz CL500“, Toytota Land Cruizer“.

Pareigūnai nustatė ir vagių grobiu tapo dar 30 automobilių, tačiau šių automobilių kėbuluose esantys indentifikaciniai numeriai buvo nutrinti, todėl pavyko nustatyti tik automobilių markes.

Kol ekspertai tyrė rastas automobilių dalis, kriminalistai ieškojo asmenų, kurie galėjo būti susiję su rastais daiktais.

Šiuo metu ikiteisminiame tyrime įtariamaisiais pripažinta 11 asmenų, vienam jų paskelbta paieška.

Per tyrimą paaiškėjo ir kiti galimi šios gaujos nusikaltimai. Nustatyta, kad inscenizavus du eismo įvykius iš draudimo bendrovių buvo pasisavinta 60 tūkstančių 253 litų išmokų.

Įtariamąjį Egidijų Žymantą Kelmės rajono apylinkės teismas spalio 9-ąją leido suimti vienam mėnesiui.

Tyrimą atliekantys Kelmės rajono policijos pareigūnai asmenis, žinančius apie E.Žymanto galimai padarytas nusikalstamas veikas, prašo juos informuoti telefonais (8 427) 57016, (8 427) 57022 arba pasitikėjimo telefonu Nr. (8 444) 60345.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą dėl R. Žemaitaičio