Airijos lietuvių drama: prieš žudydamas su auka permiegojo

Lietuvis Aurimas Andruška, įtariamas praėjusių metų vasarą Airijoje nužudęs lietuvę ir jos mažametę dukrą, atvirai teigia turėjęs su ja lytinių santykių. Tačiau policijai vis dar nepavyksta išaiškinti net tikslios lietuvių mirties dienos, skelbia airiškasis „Independent“.

27-erių J.Lubienės ir aštuonerių E.Lubytės kūnai buvo rasti jų namuose Kilorgline.<br>lrytas.lt nuotr.
27-erių J.Lubienės ir aštuonerių E.Lubytės kūnai buvo rasti jų namuose Kilorgline.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2014, 11:56 AM, atnaujinta Jan 27, 2018, 2:26 AM

A.Andruškos bendradarbis paliudijo, kad 27-erių kaltinamasis lankėsi jo namuose, kur šventė jo gimtadienį tą vakarą, kai nužudytoji ir jos dukra buvo pastebėtos paskutinį kartą. Kaltinamasis į Aurimo Mockaus namus Kilorgline kartu su kitu vyru atvyko birželio 15-ąją apie šeštą valandą vakaro.

Abu vyrai dirbo miškininkystės srityje. A.Mockus gavo darbą ne tik sau, bet ir savo draugui, kuris į Airiją sugrįžo vasario mėnesį.

27-erių Jolantos Lubienės ir aštuonerių Enrikos Lubytės kūnai buvo rasti jų namuose Kilorgline sekmadienio, birželio 16-osios, naktį. Tačiau A.Andriuška savo kaltę neigia.

Policijai vis dar neaišku, kada tiksliai įvyko žmogžudystė. Tiksli data svyruoja tarp 2013-ųjų birželio 15 ir 17 dienų.

Bylą nagrinėjančiam Kriminaliniam teismui Trali mieste A.Mockus patvirtino su J.Lubiene palaikęs draugiškus santykius ir dalyvavęs jos namuose vykstančiuose vakarėliuose.

Jis taip pat tvirtino girdėjęs, kad nužudytoji dažnai lankydavosi pažinčių tinklalapiuose, ir neneigė pats peržiūrėjęs jos paskyrą ir joje nurodytus pageidavimus.

A.Mockus prisipažino informavęs policijos darbuotojus apie dažnus skirtingų vyrų apsilankymus J.Lubienės namuose ir pasakęs daugelio jų vardus bei pavardes.

Jis taip pat tvirtino pataręs A.Andruškai apsilankyti nužudytosios namuose su alkoholinio gėrimo buteliu ir iš jos pasiimti kompaktinių diskų. A.Mockaus teigimu, praėjus keletui dienų po vizito kaltinamasis neslėpė turėjęs su J.Lubiene lytinių santykių.

Teismui buvo pateikta informacija iš nužudytosios mobiliojo telefono. Daugiausia dėmesio buvo skiriama birželio 15 dienos įrašams – tą dieną J.Lubienė paskutinį kartą matyta gyva.

Tyrėjas Brendanas Poweris sakė, jog tekstinių pranešimų ir skambučių skaičius J.Lubienės telefone labai svyravo, o gegužės 20 d. pasiekė net 133. Birželio 15-ąją buvo užfiksuota 18 skambučių ir tekstinių pranešimų, o paskutinis buvo išsiųstas popiet, 13 val. 44 min.

Paskutinis iš E.Lubytės telefono įrašas buvo 13 val. 32 min. vykęs skambutis nuo mergaitės mamos.

Tyrimas tęsiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.