Bokso čempioną klupdo visureigiai

Daugkartiniam Tailando bokso Lietuvos pirmenybių čempionui kauniečiui Nedui Bružui nepavyko išvengti teismo nuosprendžio, rašo „Lietuvos rytas“.

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys, Ričardas Vitkus („Lietuvos rytas“)

Oct 17, 2014, 7:54 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 11:20 PM

37 metų N.Bružas iš pradžių buvo išteisintas byloje dėl vogto visureigio BMW X5 įsigijimo, bet aukštesnės instancijos teismas jį pripažino kaltu.

Kauno apylinkės teismo teisėja Birutė Drozdienė patikėjo sportininku, kad įsigydamas 84 tūkst. litų vertės visureigį BMW X5 už 32 tūkst. litų jis nežinojo, jog perka vogtą daiktą.

Tačiau Kauno apygardos teismas patenkino prokuroro Virginijaus Mizaro skundą ir skyrė N.Bružui 5,8 tūkst. litų baudą už turto įgijimą nusikalstamu būdu, variklio numerio ir dokumento suklastojimą.

Atmetė kaltinamojo versiją

2012 metų rugsėjo pabaigoje Geteborgo mieste (Švedija) pagrobtas 2008 metų laidos visureigis buvo grąžintas jo šeimininkui.

„Kaltinamojo pateikta automobilio įsigijimo versija yra nelogiška“, – pareiškė Kauno apygardos teisėjų kolegija, vadovaujama Algirdo Jaliniausko.

Numeriai buvo suklastoti

Kauno policijos tyrėjus prieš kurį laiką pasiekė žinios, kad N.Bružas supirkinėja vogtus automobilius, perkala jų kėbulo numerius ir parduoda užsienio šalyse.

2012 metų spalį patikrinę Ugnės gatvėje Kaune esantį sportininko tėvo Juozo Bružo garažą pareigūnai rado švedui priklausantį pilkos spalvos visureigį BMW X5. Šalia šio garažo gyvena ir N.Bružas.

Variklio ir identifikacijos numeriai buvo suklastoti. Taip pat padirbti dokumentai, automobilio registracijos liudijimas ir pirkimo sutartis, neva sudaryta Vokietijoje.

Kartą jau buvo teistas

Bokso čempionas tvirtino, kad važiuodamas pro Kauno automobilių turgų atsitiktinai pamatė BMW X5. Jis sustojo ir apžiūrėjo šią mašiną. Visureigį atgabenęs lietuvis vairuotojas, neva pasitaręs su BMW šeimininku, paprašė už jį vos 32 tūkst. litų, nes variklis sugedęs.

Nei vežėjo, nei pardavėjo teisėsaugai nustatyti nepavyko.

Pareigūnai įtaria, kad šie žmonės iš viso neegzistuoja.

Tyrėjai išsiaiškino, kad variklis dirba normaliai. Buvo sugedęs tik oro užterštumo daviklis, kainuojantis apie 200 litų.

Vogtas automobilis Bružų šeimos garaže aptiktas praėjus vos penkioms dienoms po jo įsigijimo. Manoma, kad N.Bružas ketino įteisinti jį „Regitroje“ savo vardu ir parduoti prekeiviams iš Vidurinės Azijos.

Nepaisant svarių įkalčių, Kauno apylinkės teismas patikėjo kaltinamojo versija.

2013 metų pabaigoje N.Bružas buvo nuteistas Vilniuje už tai, kad nusikalstamu būdu įgijo kitą visureigį BMW X5.

Tąsyk jis atsipirko 3120 litų bauda.

Aptikta didelio grobio liekanų

* Kad į Lietuvą keliauja daug užsienyje pavogtų automobilių, patvirtino ir didelį tyrimą dėl Kelmės rajone rastų supjaustytų automobilių kėbulų atlikę pareigūnai.

* Paaiškėjo, kad atokioje Kelmės rajono Liolių seniūnijos kaimo sodyboje mėtėsi beveik penkiasdešimties ne tik Lietuvoje, bet ir Latvijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Norvegijoje ir Olandijoje pavogtų automobilių liekanos.

* Didžiulį kalną supjaustytų automobilių kėbulų šioje sodyboje Kelmės kriminalistai aptiko šių metų sausio 29-ąją.

* Tyrimą pradėję pareigūnai atliko kratas Kelmės mieste ir rajone, Šiauliuose. Buvo rasta supjaustytų automobilių kėbulų, daug išardytų detalių.

* Rastų supjaustytų automobilių kėbulų numerių tyrimai užtruko pusę metų. Jų rezultatai pribloškė tyrėjus.

* Paaiškėjo, kad pareigūnų rastos dalys priklauso 18 automobilių, kurie buvo pagrobti Lietuvoje, Latvijoje, Vokietijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Olandijoje.

* Vagių grobiu tapo brangūs 2–5 metų automobiliai „Audi A5“, BMW X5, „Toyota RAW 4“, „Mercedes-Benz ML“, „Mercedes-Benz CL500“, „Toyota Land Cruiser“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.