Žirmūnų gyventojai pašiurpę: vėl liepsnoja butų durys

Padegtas kilimėlis prie daugiabučio durų – nevykęs vandalų pokštas ar kerštas kaimynui? Kad ir kaip bebūtų, tokie pokštai su ugnimi gali turėti labai skaudžių pasekmių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2014, 10:43 AM, atnaujinta Jan 26, 2018, 7:21 PM

Praėjusią naktį sostinės ugniagesiai skubėjo į Minties gatvės 38-tuoju numeriu pažymėtą daugiabutį, kur piktavaliai padegė du kilimėlius prie butų durų. Laimei, niekas nenukentėjo, bet apdegė butų durų apdailos, aprūko laiptinė.

Gaisrą dar iki atvykstant ugniagesiams užgesino patys daugiabučio gyventojai. Pareigūnai įvykį tiria.

Ugniagesių teigimu, panašūs iškvietimai anksčiau pasitaikydavo dažnokai: dėl tokio pobūdžio nusikaltimų itin liūdnai buvo pagarsėjusi Žirmūnų gatvė sostinėje.

Prieš padegant šliūkštelėjo benzino

Vieno iš butų savininkė vos pravėrusi duris sakė, nenorinti kalbėti apie tai, kas nutiko. „Įvykį tiria policija, vėliau susirinks ir patys kaimynai, daugiau neturiu, ką pasakyti“, – sakė moteris ir užtrenkė apdegusias buto duris.

Gretimo buto kaimyno teigimu, abi šeimos, kurių turtas nukentėjo, sutarė gerai ir su kitas kaimynais nekonfliktavo. Anonimu pageidavęs likti vyras prasitarė, kad prieš padegant kilimėliai prie durų buvo gausiai apipilti benzinu.

„Nemanau, kad padegimas atsitiktinis, juk jei tai darytų eiliniai chuliganai, tai imtųsi šio darbo pirmame aukšte ir neliptų iki ketvirto“, – svarstė vyriškis.

Kaimynė: į laiptinę patekti galėjo bet kas

Aukštu žemiau gyvenanti Irina pasakojo, kad naktį jokio triukšmo negirdėjusi, tik ryte nustebusi, kad laiptinėje taip šalta ir tvyro degėsių kvapas.

Apie tai, kas galėjo padegti kilimėlius prie durų, moteris sakė: „Tikrai neįsivaizduoju, čia gyvenantys žmonės sutaria neblogai. Tiesa, vienos iš kaimynių, kurios durys nukentėjo, du paaugliai berniukai gana aktyvūs, bet tai tikrai nereiškia, kad čia kokios nors kompanijos nuolat vaikšto.“

Moteris piktinosi ir tuo, kad lauko durų kodą atspėti labai paprasta: „Mūsų durų kodas toks pat kaip ir visame Vilniuje, tad čia gali užeiti bet kas“. Irinos teigimu, po tokio išpuolio prieš kaimynus moteris streso nejaučia. „Taip nutiko pirmą kartą, kiek čia gyvenu, bet dėl to juk dabar nepradėsi visko bijoti. Kaimynai viską susitvarkys ir gyvensime toliau“, – šypsojosi pašnekovė.

Esate nukentėję nuo vandalų ar patekę į panašią situaciją? Siųskite savo istoriją mums adresu bendraukime@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.