Teismą anonimas „užminavo“ iš taksofono kitame miesto gale

Pastarosiomis dienomis lyg epidemija plinta ir teisėsaugos darbą trikdo anonimų pranešimai apie neva padėtus sprogmenis. Ketvirtadienį pranešus apie neva užminuotą Vilniaus miesto apylinkės teismą, teisingumo rūmus apsupo policijos pareigūnai.

Manoma, kad anonimas skambino iš taksofono, esančio sostinės Savanorių prospekte.<br>lrytas.lt
Manoma, kad anonimas skambino iš taksofono, esančio sostinės Savanorių prospekte.<br>lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

2014-10-23 14:41, atnaujinta 2018-01-24 23:05

Pranešimo apie neva užminuotą Laisvės pr. įsikūrusį Vilniaus m. apylinkės teismą sostinės policija sulaukė ketvirtadienį apie 12 val. 44 min. Telefonu paskambinęs anonimas pranešė, kad pastate gali būti sprogmuo.

Teismo pastatą iš karto apsupo policijos pareigūnai. Turėdami galvoje, kad pastarosiomis dienomis pastatų „minavimas“ Lietuvoje plinta tarsi epidemija, pareigūnai nusprendė, kad teismo posėdžiai gali vykti toliau, žmonės nebuvo evakuoti, „Aro“ išminuotojai ir ugniagesiai į įvykio vietą nebuvo kviečiami.

Pastatą ir jo prieigas apžiūrėjo patys policijos patruliai. Pareigūnų apžiūra užtruko ilgiau negu valandą. Nieko įtartino nei viduje, nei išorėje nebuvo rasta.

Policija jau nustatė, kad anonimas naudojosi taksofonu Savanorių prospekte. Ten nuvyko pareigūnai ir patikrino aparatą, apžiūrėjo būdelę, surinko įkalčius, paėmė pirštų atspaudus.

Trečiadienį pranešimo apie sprogmenį greta teismo pastato stovinčiame automobilyje buvo sulaukę Klaipėdos pareigūnai. Dėl to iš teismo pastato buvo evakuoti žmonės.

Apžiūrėjus visus automobilius greta pastato ir teismo rūmų, sprogmenų nebuvo aptikta.

Vilniaus 6 policijos komisariate dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Telefoninio teroristo ieško policija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.