Anūką užkapojusį senelį tirs psichiatrai

Kirviu anūką užkapojusiam 78 metų Prienų rajono gyventojai bus skirta

Pensininkas kelis kartus kirviu smogė 17-mečiui anūkui.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pensininkas kelis kartus kirviu smogė 17-mečiui anūkui.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 3, 2014, 2:21 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 10:32 AM

Šiuo metu rengiami dokumentai, o vėliau įtariamasis bus nugabentas į vieną šalies gydymo įstaigų. Iškart po nusikaltimo teismas leido pensininką suimti 2 mėnesiams.

Šiurpus nusikaltimas Prienų rajone įvykdytas spalio 20-osios naktį. Palaukęs, kol namiškiai sumigs, senolis atsinešė iš malkinės kirvį ir kelis kartus smogė miegančiam 17 metų anūkui į galvą bei kaklą.

„Ateik, pasiimk savo sūnų“, – pažadinęs kitame kambaryje miegojusią dukrą pareiškė senolis. Jis iškart pasidavė policijos pareigūnams, atidavė kirvį. Įvykio metu įtariamasis buvo visiškai blaivus.

Varėnos rajone gyvenęs pensininkas pas dukrą persikraustė prieš porą metų, staiga mirus sūnui. Pasak kaimynų, jis anksčiau niekam jokios grėsmės nekėlė, niekuo neišsiskyrė.

Teisme sulaikytasis pareiškė nesutaręs su anūku, kuris gyveno tame pačiame kambaryje. Pensininkas tikino bijojęs jaunuolio išpuolių ir neabejojo, kad geruoju tai nesibaigs. Namiškiai patvirtino, kad senelis su anūku nesutarė, tačiau tai esą buvo labai smulkūs buitiniai nesutarimai.

Kriminalistams bendraujant su įtariamuoju iškart kilo įtarimų, kad jis galbūt nesugeba tinkamai įvertinti savo veiksmų, todėl buvo kreiptasi į medikus. Įvertinus būklę nuspręsta skirti stacionarią ekspertizę, kuri gali trukti kelis mėnesius. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.