Norėjo išsaugoti sugyventinį, todėl nužudė savo kūdikį

Klaipėdos apygardos teisme pirmadienį per dvi valandas išnagrinėta naujagimio nužudymo baudžiamoji byla – prieš teismą stojo 25 metų Larisa Ivanova. Prokuroras pasiūlė jai skirti keturiolika metų nelaisvės.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 3, 2014, 6:32 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:53 AM

Savo gyvenamąją vietą Zarasų rajone deklaravusi Larisa Ivanova kaltinama šįmet sausio 12 dieną uostamiestyje, viename Naikupės gatvės daugiaaukščio butų, pagimdžiusi moteriškos lyties naujagimį. Pasak kaltinamojo akto, vonios kambaryje ji rankomis suspaudė naujagimės kaklą ir ją nužudė. Kitos dienos rytą kūdikio lavonėlį motina išmetė į šiukšlių konteinerį šalia namų.

Jį surado maisto ieškojusi benamė.

L.Ivanova po poros dienų buvo sulaikyta Kaune. Ji prisipažino nužudžiusi dukrą. Teisme moteris teigė, kad taip pasielgusi todėl, nes norėjo išsaugoti sugyventinį. O vaikas buvo ne jo.

Moteris pagimdė vonioje, pati žirklėmis nukirpo virkštelę, užspaudė kūdikiui kaklą, kad šis nerėktų ir neprižadintų kambaryje miegančio vyro, o lavonėlį pakišo po vonia. Tuomet nuėjo ir atsigulė prie sugyventinio, bet sunkiai sekėsi užmigti.

Po paros kūdikį ji išmetė į šiukšlių konteinerį.

Prokuroro teigimu, L.Ivanovai labai pasisekė, kad buvo greitai sulaikyta. Moteris nesikreipė į medikus, o po gimdymo kilo įvairių komplikacijų. Prieš apklausą policijoje ji buvo išgabenta į ligoninę, kur suteikta būtinoji pagalba.

Tai jau ne pirmas šios moters gimdymas. Prieš keletą metų ji jau buvo pagimdžiusi neišnešiotą kūdikį, kuris netrukus mirė. Tuomet kaltinamajai buvo tik sukakę aštuoniolika metų.

Už mažamečio bejėgiškos būklės šeimos nario nužudymą numatyta laisvės atėmimo bausmė nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos.

Belangė šiai moteriai -ne naujiena. Tris kartus už vagystes teista L.Ivanova prieš ketverius metus atsidūrė už grotų – jai buvo skirta devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Nuosprendis bus skelbiamas gruodžio viduryje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kaune liftas mirtinai sužalojo moterį