Pasieniečiai sulaikė 17 neteisėtai į Lietuvą patekusių gruzinų

Sekmadienį Šalčininkų ir Vilniaus rajonuose pasieniečiai sulaikė 17 Gruzijos piliečių, kurie į Lietuvą bandė neteisėtai patekti iš Baltarusijos.

Pasieniečiai sulaikė 17 neteisėtai į Lietuvą bandžiusių patekti gruzinų.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai sulaikė 17 neteisėtai į Lietuvą bandžiusių patekti gruzinų.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 3, 2014, 10:50 AM, atnaujinta Jan 23, 2018, 1:59 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, sekmadienį ryte ties Šalčininkų rajono Tausiūnų kaimu patruliavę VSAT Varėnos rinktinės Purvėnų užkardos pasieniečiai pastebėjo ir sulaikė palei vieškelį ėjusią asmenų grupę. 3 vyrai, 4 moterys ir 5 nepilnamečiai VSAT pareigūnams prisistatė Gruzijos piliečiais.

Dalis suaugusiųjų pasieniečiams pateikė savo vardais išduotus Gruzijos piliečių pasus, kiti – pasų kopijas. Nepilnamečiai turėjo savo šalyje išduotus gimimo liudijimus. Suaugusių gruzinų amžius - nuo 26 iki 45 metų. Nė vienas užsienietis neturėjo Šengeno vizų, suteikiančių teisę jų turėtojams legaliai atvykti ir būti bendrijos erdvėje.

Pirminiais duomenimis, pažeidėjų grupė į Lietuvą pateko perbridusi netoliese tekantį seklų Ditvos upelį. Juo eina Lietuvos ir Baltarusijos siena. Nuo jos iki gruzinų sulaikymo vietos – kilometras.

Užsieniečiai VSAT pareigūnams pareiškė prašą prieglobsčio Lietuvoje, tad pasieniečiai pradėjo tokiais atvejais įprastas procedūras – užpildė reikiamus dokumentus, informavo Migracijos departamentą, spęsiantį prieglobsčio suteikimo klausimus, ir gruzinus pristatė į Purvėnų užkardą. Joje yra specialiai prieglobsčio prašytojams įrengta patalpa, kurioje pirmadienį ryte visi 12 gruzinų tebeleido laiką.

Dar 5 į Lietuvą neteisėtai patekusius gruzinus sekmadienį vakare sulaikė Vilniaus rinktinės Padvarionių užkardos pasieniečiai. Pažeidėjų grupę, neteisėtai perėjusią valstybės sieną ir sliūkinančią į Lietuvos gilumą, VSAT pareigūnai vaizdo stebėjimo kameromis užfiksavo ties Vilniaus rajono Kiemėnų kaimu.

Į nurodytą vietą pasiųstas pasieniečių ekipažas penkiukę aptiko už puskilometrio nuo sienos. Pievoje sugulusius ir taip sulaikymo išvengti bandžiusius pažeidėjus VSAT pareigūnams susekti padėjo vokiečių aviganė Akela, anksčiau nekart pasižymėjusi panašiose operacijose. Sulaikyti 4 vyrai, kurių amžius yra nuo 24 iki 38 metų, ir nepilnametis turėjo savo vardais išduotus Gruzijos piliečių pasus. Juose nebuvo Šengeno vizų.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Vilniaus rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Gruzinai uždaryti į areštinę.

Šiemet Lietuvos pasieniečiai iš viso sulaikė 131 neteisėtai į Lietuvą bandžiusį patekti Gruzijos pilietį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.