Šiauliečiams kvaišalų tiekėjams – ilgi nelaisvės metai

Automobilio padangose paslėptą kvaišalų krovinį iš Ispanijos parsigabenę šiauliečiai pirmadienį išklausė teismo nuosprendį.

K.Birutis (sėdi pirmoje eilėje), A.Guseinovas (kairėje) ir J.Guseinovas į laisvę greitai nesugrįš.<br>G.Šiupario nuotr.
K.Birutis (sėdi pirmoje eilėje), A.Guseinovas (kairėje) ir J.Guseinovas į laisvę greitai nesugrįš.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2014-11-03 17:08, atnaujinta 2018-01-22 10:03

Kaltu dėl itin didelio kvaišalų kiekio kontrabandos ir narkotinių medžiagų įgijimo 30 metų Anatolijus Guseinovas įkalintas 12,5 metų, o jo tėvui 50 metų Jurijui Guseinovui skirta metais trumpesnė bausmė.

Trečias teisiamasis 40 metų Kęstutis Birutis nuteistas kalėti 9 metus. Šio vyriškio namuose aptikta paslėpta dėžutė su per 1,5 kg marihuanos.

Nuosprendį išklausiusiems šiauliečiams iškart buvo uždėti antrankiai – nuspręsta, kad kaltę neigiančius nusteistuosius tikslinga laikyti suimtus.

Kvaišalus slėpė padangose

Ilgai Ispanijoje gyvenęs A.Guseinovas, teistas už kvaišalų platinimą, ir jo tėvas įkliuvo 2012 m. pradžioje, kai į Lietuvą įvežė itin didelį kiekį kanapių, jų dalių ir dervų.

Kvaišalai buvo paslėpti Ispanijoje nupirkto automobilio „Honda Civic“ padangose, o ši mašina į Lietuvą atgabenta sunkvežimiu „Mercedes Benz“.

Pareigūnai tėvą ir sūnų sulaikė, kai narkotikai buvo gabenami iš namų į netoli Šiaulių esančią sodo bendriją „Šilojai“.

Kaltės nepripažino nė vienas

Sulaikius Guseinovus, po trejeto dienų į pareigūnų tinklus pateko su šiais šiauliečiais ryšius palaikęs K.Birutis. Šis vyriškis anksčiau teistas dėl riaušių kalėjime sukėlimo.

Per kratą šiauliečio namo palėpėje surasta kartoninė dėžutė su kvaišalais. Ją šeimininkas buvo paslėpęs po drabužių krūva.

Nė vienas iš teisiamųjų kaltės nepripažino. Bet ją įrodyti pakako liudytojų parodymų, įrašytų telefoninių pokalbių. Itin svarūs buvo su pareigūnais slaptai bendradarbiavusio liudytojo parodymai.

Dingo kilogramas kvaišalų

Šioje byloje figūravo ir du skandalingai pagarsėjusios šiauliečių policijos pareigūnų gaujos nariai. Jiedu atliko ikiteisminį tyrimą, kai iš Guseinovų buvo paimti kvaišalai.

Panevėžio apygardos teisme šie du buvę pareigūnai dabar teisiami kartu su kitais 16 gaujos nariais.

Bylos duomenimis, šiauliečiai kriminalistai iš Ispanijos atgabento krovinio pasisavino apie kilogramą kvaišalų. Todėl Guseinovams inkriminuotas mažesnis narkotinių medžiagų kiekis – nebe 4,5, o 3,5 kg.

Skandalingajai šiauliečių gaujai pateikti kaltinimai dėl 2007–2013 m. įvykdytų daugiau kaip 100 nusikaltimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.