Staigmena L. Kedienės ir M. Žalimo teisme: nei taikos, nei bylos

Laimutės Kedienės ir Mindaugo Žalimo norai bylą baigti taikos sutartimi pirmadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme baigėsi gana netikėtai – teismas atsisakė priimti abi puses tenkinusią taikos sutartį, o L.Kedienės atžvilgiu pradėtą privataus kaltinimo bylą nutraukė.

L.Kedienė M.Žalimą buvo viešai išvadinusi savo sūnaus žudiku.<br>D.Umbraso nuotr.
L.Kedienė M.Žalimą buvo viešai išvadinusi savo sūnaus žudiku.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 3, 2014, 3:36 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 10:13 AM

Kaip skundžiamoje nutartyje teigia teisėja Lilija Tarčevskaja, M.Žalimo advokato teismui pateikta sutartis neatitinka Baudžiamojo proceso kodekso reikalavimų, todėl ji grąžintina pareiškėjui.

Kadangi pirmadienį į teismo posėdį neatvyko nei M.Žalimas nei L.Kedienė, teisėja ta pačia nutartimi nusprendė privataus kaltinimo bylą nutraukti, nes pagal Baudžiamojo proceso kodeksą pareiškėjui neatvykus į privataus kaltinimo bylą yra laikoma, kad jis savo privataus kaltinimo atsisakė.

Kaip lrytas.lt jau rašė trečio teistumo pabūgusi nuo teisėsaugos pasprukusios Neringos Venckienės ir dviem žmogžudystėmis įtariamo Drąsiaus Kedžio motina sutiko su visomis M.Žalimo iškeltomis taikos sąlygomis – ji per LNK televizijos žinias sutiko prisipažinti, kad apšmeižė M.Žalimą, ir jo atsiprašyti, taip pat sutiko apmokėti jo patirtas teismo išlaidas, taip pat sumokėti kompensaciją už moralinę žalą.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartis per 7 dienas dar gali būti apskųsta Vilniaus apygardos teismui.

L.Kedienė į teisiamųjų suolą sėdo po pernai gruodį LNK televizijos laidai duoto interviu, kuriame ji pareiškė, jog M.Žalimas yra ne žmogus, kad jis nužudė jos sūnų ir gali nužudyti dukrą, jei ji sugalvos grįžti į Lietuvą.

„Duodu beveik 100 procentų, kad M.Žalimas ir mano sūnų nužudė. Čia 100 procentų jo darbas... Kodėl Neringa turi grįžti? Kad ją nužudytų toks M.Žalimas?“ – žurnalistams kalbėjo L.Kedienė. Po šio interviu M.Žalimas pažadėjo, kad pensininkė turės dar vieną bylą ir savo pažadą ištesėjo.

Jis kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka ir L.Kedienei pateikė 10 tūkstančių litų civilinį ieškinį.

L.Kedienė skolinga neliko. Ji pateikė priešieškinį, kuriame teigė, kad M.Žalimas apšmeižė jos abu vaikus ir taip pat pareikalavo 10 tūkstančių litų kompensacijos.

Bylą pradėjus nagrinėti teisme L.Kedienė teigė, kad jos sūnus nėra nuteistas, todėl M.Žalimas negali kalbėti, jog jis nužudė Joną Furmanavičių bei Violetą Naruševičienę, taip pat aiškino, kad ji apšmeižta pasijautė po vieno M.Žalimo interviu, kuris buvo parengtas, bet eteryje taip ir nepasirodė.

Pateikti teismui šio mistinio interviu L.Kedienė nesugebėjo, todėl bandė kaltinimus M.Žalimui sukti visai į kitą pusę, esą bylą nagrinėjant teisme M.Žlimas ją ir jos gerbėjus išvadino psichiniais ligoniais.

L.Kedienė anksčiau yra teista du kartus. Už nepagarbą teismui jai buvo skirta 2600 litų bauda, o už trukdymą antstolei atlikti savo pareigas nubausta 3250 litų bauda.

Du kartus teistas ir jos vyras Vytautas Andrius Kedys. Už melagingus liudijimus teisme jis turėjo susimokėti 650 litų, o dėl savo elgesio 2012 metų kovo 23 dieną, kai antstolė Sonata Vaicekauskienė pirmą kartą bandė įvykdyti teismo sprendimą grąžinti dukrą Laimutei Stankūnaitei, – 2600 litų baudą.

Už trukdymą antstolei atlikti savo pareigas 1300 litų bauda taip pat yra nubausta L.Kedienės sesuo Audronė Skučienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.