Vienas telšiškis pedofilo etiketės atsikratė, antrasis – ne

Telšiškius sukrėtusioje pedofilijos byloje – netikėta atomazga. Lietuvos apelicinis teismas (LAT) vieną nuteistąjį išteisino, bet antrajam atsikratyti pedofilo vardo nepavyko.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 3, 2014, 9:53 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 9:25 AM

Prieš dvejus metus Šiaulių apygardos teismas telšiškį 48 metį Saulių Pilvinį už protiškai negalios mažametės žaginimą buvo įkalinęs 7 metams, o 34 metų Pranui M. skyrė metais trumpesnę bausmę.

Trečias teisiamasis 28 metų Sigitas Č. kalėjimo gulto tąkart išvengė. Jam už bandymą paveikti liudytoją buvo skirta 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmė, be to, jis įpareigotas sumokėti nukentėjusiajai 500 litų kompensaciją.

Kaltę neigusio S.Pilvinio apelicinis skundas buvo atmestas, o antrąjį nuteistąjį nuspręsta išteisinti. LAT konstatavo, kad Pranas M. buvo apkaltintas ir nuteistas nepagrįstai.

Teismas pripažino, jog nukentėjusios mergaitės parodymai buvo prieštaringi, ji nuolat painiojosi vardydama detales, be to, jos pasakojimo nepavyko pagrįsti kitais įrodymais.

S.Pilvinio apeliacija atmesta visiškai – pripažinta, kad žemesnės instancijos teismas tinkamai kvalifikavo jo padarytas veikas.

Skandalas kilo prieš ketverius metus, kai į Telšių rajono savivaldybės vaiko teisių apsaugos tarnybą kreipėsi nepilnametės mergaitės brolis. Jis pranešė, kad sesuo ne vienerius metus žaginama.

Vaiko teisių gynėjai kreipėsi į prokuratūrą. Paaiškėjo, jog lengvą protinę negalią turinti mergaitė pirmą kartą buvo išžaginta 2005 m. birželį, kai jai tebuvo vos 12 metų.

Tąkart mažametė atėjo į svečius, o S.Pilvinis pasinaudojo tuo, kad namuose nebuvo gyvenimo draugės, ir viešnią išžagino.

Paskutinį kartą mergaitė išniekinta 2010 m. gruodį. Iškrypėlišką aistrą kaimietis patenkino nusitempęs pasipriešinti neįstengusią septyniolikametę į tvartą.

Paaiškėjo, kad besismaginantį iškrypėlį matė vienas namiškis, kuris vėliau liudijo teisme.

Per tyrimą paaiškėjo dar viena šokiruojanti detalė: išžaginta mažametė bandė skųstis namiškiams, bet jie nepatikėjo ir netgi ją išbarė.

Per ikiteisminį tyrimą S.Pilvinis buvo prisipažinęs dėl pirmojo epizodo, bet tikino, kad mergaitė pati norėjo lytinių santykių. Vėliau iškrypėlis pakeitė parodymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.