D. Kedžiui melagingą pažymą išdavę pareigūnai neišvengė bausmės

Buvusi Kauno Panemunės policijos komisariato tyrėja Rasa Kairienė ir buvęs to paties komisariato viršininkas Egidijus Kuckailis išteisinamuoju nuosprendžiu džiaugėsi tik pusmetį.

R.Kairienė ir E.Kuckailis pripažinti kaltais dėl melagingos pažymos D.Kedžiui.<br>T.Bauro nuotr.
R.Kairienė ir E.Kuckailis pripažinti kaltais dėl melagingos pažymos D.Kedžiui.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 4, 2014, 4:01 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 7:51 AM

Antradienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) juos pripažino kaltais išdavus melagingą pažymą Drąsiui Kedžiui, panaikino išteisinamąjį nuosprendį ir paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą, kuriuo R.Kairienei ir E.Kuckailiui buvo skirtos 36 MGL (po 4860 litų) baudos.

Po LAT sprendimo Laimutei Stankūnaitei vėl atsirado viltis iš buvusių pareigūnų prisiteisti kompensacijas – civilinį ieškinį jai leista pateikti apeliacine tvarka Panevėžio apygardos teismui.

Pernai rugsėjo 30 dieną Panevėžio miesto apylinkės teismas ne tik pripažino buvusius pareigūnus kaltais, bet ir iš dalies patenkino L.Stankūnaitės civilinį ieškinį – iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato moteriai priteisė 40 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Šių metų vasario 14 dieną Panevėžio apygardos teismas E.Kuckailį ir R.Kairienę išteisino, taip pat buvo atmestas ir L.Stankūnaitės ieškinys.

Kaip jau rašėme, 2008 metais R.Kairienė ir E.Kuckailis išdavė pažymą pas juos atėjusiam D.Kedžiui. Joje buvo melagingai parašyta, kad D.Kedžio ir L.Stankūnaitės dukra buvo tvirkinama L.Stankūnaitės tėvų bute.

Viskas buvo padaryta labai greitai. 2008 gruodžio 19 d. D.Kedys paprašė jam išduoti pažymą apie pradėtą ikiteisminį tyrimą, kad ją galėtų pateikti Kauno miesto apylinkės teismui, prašydamas uždrausti L.Stankūnaitei bendrauti su dukra.

R.Kairienė šią pažymą parašė, E.Kuckailis pasirašė.

Jau gruodžio 22 dieną D.Kedys kreipėsi į Kauno miesto apylinkės teismą ir šventė pergalę – L.Stankūnaitei buvo uždrausta matytis su dukra.

E.Kuckailio ir R.Kairienės baudžiamoji byla Panevėžio miesto apylinkės teisme buvo nagrinėjama dvejus metus, nes teismo posėdžius nuolat tekdavo atidėti dėl įvairių priežasčių – susirgusių kaltinamųjų, neatvykusių arba pasikeitusių advokatų. Kiti teismo proceso dalyviai spėjo, kad taip bandoma sulaukti 2013 metų gruodį sueinančios bylos senaties.

Jau po kelių mėnesių, 2009 metų pradžioje, Kauno apygardos teismas žemesnio teismo skirtas laikinąsias mažametės apsaugos priemones sušvelnino, L.Stankūnaieti buvo leista bendrauti su dukra, tik susitikimuose dalyvaujant Vaikų teisių apsaugos atstovams, tačiau gyventi su mama mergaitė negalėjo dar ilgai.

Nors pirmas sprendimas, kad vaikas turi gyventi su L.Stankūnaite buvo paskelbtas 2010 metų gegužę, dukrą L.Stankūnaitei iš globėjos Neringos Venckienės namų pavyko atsiimti tik 2012 metų gegužės 17 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.