Naminukės fabrikėlyje Plungės policija rado ir šautuvą

Plungės rajono pareigūnai tikrindami pranešimą apie naminės degtinės gaminimą, įtariamojo namuose rado ir šautuvą.

Naminukės fabrikėlyje Plungės policija rado ir šautuvą.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Naminukės fabrikėlyje Plungės policija rado ir šautuvą.<br>Klaipėdos apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 4, 2014, 9:46 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 8:59 AM

Kaip pranešė Klaipėdos apskrities VPK, sekmadienį apie 18 val. 40 min., Plungės r., Grigaičių kaime, A.S. (gim. 1953 m.) sodybos ūkiniame pastate gamino naminę degtinę. Įvykio vietoje rasta veikianti įranga naminei degtinei gaminti, apie 600 l raugo ir apie 5,5 l rusvo skysčio, turinčio specifinį naminės degtinės kvapą.

Tame pačiame ūkiniame pastate, malkinėje, prie sienos, ant balkio, rastas neteisėtai laikytas mažo kalibro šautuvas, o gyvenamojo namo kambaryje esančioje sekcijoje rasti neteisėtai laikyti 7 mažo kalibro šaudmenys.

Dėl minėtų faktų pradėtas ikiteisminis tyrimas, įtariamasis A.S. buvo sulaikytas ir uždarytas į ilgalaikio sulaikymo kamerą.

Lietuvos įstatymai numato, kad tas, kas neturėdamas leidimo gamino, įgijo, laikė, nešiojo, gabeno ar realizavo šaunamąjį ginklą, šaudmenis, sprogmenis ar sprogstamąsias medžiagas yra baudžiamas areštu arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Ikiteisminis tyrimas vykdomas ir dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.