Patikli bedarbė pradžiugino sukčių

1760 litų. Tiek pinigų pervedė sukčiui darbo ieškojusi, bet jo negavusi telšiškė. Patikli žemaitė leidosi apgaunama net keturis kartus.

Patikli moteris patikėjo aferisto siunčiamomis SMS žinutėmis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Patikli moteris patikėjo aferisto siunčiamomis SMS žinutėmis.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 5, 2014, 4:42 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 5:47 AM

23 metų bedarbė užkibo ant sukčiaus kabliuko skaitydama pažinčių skelbimus. „Darbdavys“ su telšiške spalį bendravo SMS žinutėmis, bet tai nesukėlė įtarimo.

Sukčiaus pažadų įdarbinti Lietuvoje užburta moteris buvo stebėtinai patikli. Ji naujajam pažįstamui pinigų pervedė net į keturias skirtingas banko sąskaitas.

Telšiškė tikėjo, kad pinigų reikia įdarbinimo formalumams, po to ryžosi net ir skolinti į tariamą nelaimę patekusiam vyriškiui. Ilgai melžta žemaitė netgi papildė aferisto mobiliojo ryšio telefono sąskaitą.

Nežinia, kiek pinigų moteris dar būtų pervedusi, jei sukčius ir toliau būtų jų prašęs. Mat telšiškė apgauta pasijautė tik tada, kai niekaip nebegalėjo susisiekti su ją prašymais iki tol atakavusiu „geradariu“.

Antradienį apgautoji atėjo pasiskųsti kriminalistams.

Telšių pareigūnai pradėjo sukčiaus paiešką. Nusikaltėliui gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.