Atleistas korupcijos byloje minimas Alytaus prokuroras

Generalinis prokuroras Darius

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 6, 2014, 11:19 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:29 AM

Rugpjūtį E.Burzdžius buvo laikinai nušalintas nuo pareigų atliekant ikiteisminį tyrimą dėl galimos prekybos poveikiu, papirkimo ir kyšininkavimo. Po prokuroro sulaikymo taip pat buvo pradėtas ir tarnybinis patikrinimas, kurio išvadose pasiūlyta E.Burzdžių atleisti iš prokuroro pareigų, ketvirtadienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Rugpjūčio pabaigoje, įtariant korupcija, Alytuje buvo sulaikyti trys asmenys, įtariami prekyba poveikiu, papirkimu ir kyšininkavimu, tarp jų – advokatas ir prokuroras.

Pareigūnų gautais duomenimis, Alytaus apylinkės prokuratūros prokuroras E.Burzdžius ir Alytaus mieste dirbantis advokatas sulaikyti įtariant, kad piniginiu kyšiu buvo siekiama neteisėto prokuroro veikimo viename ikiteisminiame tyrime.

Po išankstinio susitarimo su advokatu kyšį perdavė du asmenys, suinteresuoti minėto ikiteisminio tyrimo sėkme. Sulaikytų asmenų darbo vietose buvo atliktos kratos, kiti procesiniai veiksmai. Kyšio dydis neskelbiamas, siekiant nepakenkti tyrimui.

Tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.