Kontrabandininkas muitininkui bandė įbrukti 700 eurų

Iš Baltarusijos kontrabandines cigaretes gabenęs ir demaskuotas Lenkijos pilietis net ir po įspėjimų apie gresiančią atsakomybę muitininkui bruko 700 eurų kyšį. Iškviesti muitinės kriminalistai pradėto ikiteisminį tyrimą.

kontrabandą vežęs vyras muitininkui bruko 700 eurų kyšį.<br>D.Piraitytės nuotr.
kontrabandą vežęs vyras muitininkui bruko 700 eurų kyšį.<br>D.Piraitytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 12:49 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 4:14 AM

Trečiadienio, lapkričio 5 d., pavakarę 53 metų lenkas L.Z. Šalčininkų kelio posto pareigūnams žodžiu deklaravo, kad jokių draudžiamų prekių neveža. Angare atliekant detalų muitinį tikrinimą aptikta, kad piliečio vairuotoje „Audi A6“ įrengta speciali slėptuvė kontrabandai gabenti.

Pakeistoje ertmės tarp galinės sėdynės ir bagažinės konstrukcijoje vyras vežė daugiau kaip 1 tūkst. pakelių įvairių Baltarusijos akcizais ženklintų cigarečių (NZ Gold, Queen Menthol, Fest ir kt.) už 9 tūkst. litų.

Matydamas, kad muitinis tikrinimas geruoju nesibaigs, L.Z. daiktadėžėje lyg tarp kitko padėjo 700 eurų. Pareigūnas įspėjo, kad už siekį papirkti pareigūną gresia baudžiamoji atsakomybė. Vairuotojui į įspėjimą nesureagavus ir pinigų nepasiėmus buvo iškviesti Muitinės kriminalinės tarnybos pareigūnai.

Jie pradėjo ikiteisminį tyrimą už siekį papirkti valstybės tarnautoją. Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Už kontrabandos gabenimą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas. Cigaretės bei automobilis sulaikyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.