Lietuvis pripažintas kaltu dėl tautietės ir jos dukters nužudymo

Airijos Tralio miesto teismas 28 metų lietuvį Aurimą Andrušką pripažino kaltu dėl lietuvės ir jos mažametės dukters nužudymo praėjusių metų vasarą Airijoje, skelbia Airijos leidinys „Independent“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 6, 2014, 6:56 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 3:21 AM

Teisėjų kolegijai, kurioje buvo 7 moterys ir 5 vyrai, priimti tokį sprendimą prireikė 2 valandų 45 minučių. Teisiamasis ramiai klausėsi skaitant nuosprendį, o bausmės dydį sužinos vėliau. Vyriškis anksčiau yra teistas už heroino laikymą, daugybę kartų baustas už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Airijos spauda skelbia, kad teismo posėdyje dalyvavo A.Andruškos motina Virginija, taip pat aukų artimieji. Nužudytosios motina Ramutė Santienė ir sesuo Kristina verkė klausydamos teismo nuosprendžio.

27-erių Jolantos Lubienės ir aštuonerių Enrikos Lubytės kūnai buvo rasti jų namuose Kilorgline sekmadienio, birželio 16-osios, naktį. Tikslaus laiko nustatyti nepavyko.

A.Andruškos bendradarbis Aurimas Mockus paliudijo, kad kaltinamasis lankėsi jo namuose, kur šventė šeimininko gimtadienį tą vakarą, kai nužudytoji ir jos dukra buvo pastebėtos paskutinį kartą. Kaltinamasis į A.Mockaus namus Kilorgline kartu su kitu vyru atvyko birželio 15-ąją apie šeštą valandą vakaro.

Abu vyrai dirbo miškininkystės srityje. A.Mockus gavo darbą ne tik sau, bet ir savo draugui, kuris į Airiją sugrįžo vasario mėnesį. A.Andruška savo kaltę neigė ir atvirai pasakojo turėjęs lytinių santykių su auka.

Bylą nagrinėjančiam Kriminaliniam teismui Trali mieste A.Mockus patvirtino su J.Lubiene palaikęs draugiškus santykius ir dalyvavęs jos namuose vykstančiuose vakarėliuose.

Jis taip pat tvirtino girdėjęs, kad nužudytoji dažnai lankydavosi pažinčių tinklalapiuose, ir neneigė pats peržiūrėjęs jos paskyrą ir joje nurodytus pageidavimus.

A.Mockus prisipažino informavęs policijos darbuotojus apie dažnus skirtingų vyrų apsilankymus J.Lubienės namuose ir pasakęs daugelio jų vardus bei pavardes.

Jis taip pat tvirtino pataręs A.Andruškai apsilankyti nužudytosios namuose su alkoholinio gėrimo buteliu ir iš jos pasiimti kompaktinių diskų. A.Mockaus teigimu, praėjus keletui dienų po vizito kaltinamasis neslėpė turėjęs su J.Lubiene lytinių santykių.

Teismui buvo pateikta informacija iš nužudytosios mobiliojo telefono. Daugiausia dėmesio buvo skiriama birželio 15 dienos įrašams – tą dieną J.Lubienė paskutinį kartą matyta gyva.

Tyrėjas Brendanas Poweris sakė, jog tekstinių pranešimų ir skambučių skaičius J.Lubienės telefone labai svyravo, o gegužės 20 d. pasiekė net 133. Birželio 15-ąją buvo užfiksuota 18 skambučių ir tekstinių pranešimų, o paskutinis buvo išsiųstas popiet, 13 val. 44 min.

Paskutinis iš E.Lubytės telefono įrašas buvo 13 val. 32 min. vykęs skambutis nuo mergaitės mamos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.