„Violetinė“ N. Venckienės veikla bus tiriama kaip viena byla

Po skirtingas prokuratūras išbarstytas nuo teisėsaugos pasislėpusios Neringos Venckienės bylas Generalinė prokuratūra nusprendė sujungti į vieną, taip pat sudaryta darbo grupė, kuri nuspręs, kaip bėglę pargabenti į Lietuvą.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Nov 7, 2014, 1:15 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:53 AM

Kaip pranešė Generalinė prokuratūra, sujungti visus N.Venckienės atžvilgiu pradėtus ikiteisminius tyrimus ir tyrimus, kuriuose yra duomenų apie buvusios Seimo narės galimai padarytus nusikaltimus, bet kuriuose įtarimai jai dar nepateikti, nuspręsta dėl vienos paprastos priežasties – siekiama, kad visos N.Venckienės galimai įvykdytos nusikalstamos veikos būtų ištirtos išsamiai, objektyviai, išvengiant tyrimo veiksmų dubliavimo.   Tyrimo grupė bus sudaryta iš Kauno, Šiaulių ir Vilniaus apygardų prokuratūrų prokurorų bei Kauno apskrities policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos bei Kauno rajono policijos komisariato kriminalinės policijos skyriaus tyrėjų.

Jos vadovu paskirtas Kauno apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Darius Jakutis.

Sujungus visus tyrimus į vieną, darbo grupė nuspręs, kokius papildomus tyrimo veiksmus dar reikia atlikti ir kokių teisinių procedūrų bus imtasi sugrąžinant N.Venckienę į Lietuvą.

N.Venckienė iš mūsų šalies dingo pernai balandžio 9-ąją, po mėnesio buvo paskelbta jos paieška, o šių metų spalio 21 d. Kauno apylinkės teismas patenkino Kauno apylinkės prokuratūros prašymą skirti bėglei pačią griežčiausią kardomąją priemonę suėmimą.

Kol kas N.Venckienei yra pateikta įtarimų pagal 12 Baudžiamojo kodekso straipsnių.

Šešios jos galimai padarytos nusikalstamos veikos – teismo sprendimo nevykdymas, nepagarba teismui, trukdymas antstolei atlikti savo pareigas, pasipriešinimas policijos pareigūnams, nežymus sveikatos sutrikdymas bei piktnaudžiavimas globėjos pareigomis – yra tiriamos Šiaulių apygardos prokuratūros.

Neseniai šią įtarimų puokštę papildė nauji kaltinimai – šmeižtas, mirusiojo atminimo paniekinimas, neteisėtas informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimas, neteisėtas šios informacijos panaudojimas, piktnaudžiavimas tarnyba bei vieši raginimai smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą.

Visos N.Venckienės, kuri kartu su savo teta Audrone Skučiene yra įvardijama kaip organizuotos grupuotės vadeiva, nusikalstamos veikos šiame ikiteisiminiame tyrime yra suskirstytos net į 22 epizodus.

Lrytas.lt žiniomis, N.Venckienė kaip galima įtariamoji minima dar mažiausiai dviejuose tyrimuose – dėl mergaitės tvirkinimo, kuriame įtarimai jau pateikti jos tėvams Vytautui Andriui ir Laimutei Kedžiams, bei dėl poveikio mažametei, kuriame pagrindinė įtariamoji yra Kedžių kaimynė Olga Girdauskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.