Iškrypėliui pedagogui – griežta bausmė

Iškrypėlišką aistrą su psichiškai neįgaliais vaikais tenkinęs šiaulietis pedagogas 56 metų Kęstutis Dargužas įkalinimo įstaigoje praleis 9 metus.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 7, 2014, 11:51 AM, atnaujinta Jan 22, 2018, 2:21 AM

Tokį sprendimą penktadienį paskelbė tašką šioje baudžiamojoje byloje padėjęs Šiaulių apylinkės teismas. Be to, iš iškrypėlio priteista 50 tūkstančių litų – po 10 tūkstančių litų kiekvienai aukai.

Beje, teismas skyrė griežtesnę bausmę nei prašė prokurorė. Valstybės kaltintoja siūlė iškrypėlį įkalinti 8 metus. 

Kūno kultūros mokytoją K.Dargužą nederamu elgesiu apkaltino vienas globos įstaigoje augantis berniukas. Įstaigos darbuotojams tai buvo tikras šokas, nes neįgalūs vaikai sakydavo, kad laukia nesulaukia ateinančio šio mokytojo.

Per ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad pedagogas iškrypėlišką aistrą tenkino su penkiais neįgaliais vaikais.

Kilus skandalui, K.Dargužas bandė grasinti aukoms pakeisti parodymus, bet įklimpo dar giliau – jis buvo suimtas.

Šiaulietis pedofilas berniukus grabaliojo, jiems rodė pornografinių vaizdų, girdė alkoholiniais gėrimais. Dažniausiai iškrypėlis pasitenkindavo globos įstaigoje, o vieną vaiką parsivežęs į savo butą Šiauliuose išprievartavo analiniu būdu.

Pasitenkinęs pedofilas duodavo 3-30 litų atlygį, dovanodavo rūkalų, mobiliojo ryšio telefonų. Kad vaikai niekam neprasitartų, jis pagrasindavo jų nebesivesiąs, tarkim, į baseiną.

K.Dargužas kaltę neigė, bet teismui pakako nukentėjusiųjų, liudytojų parodymų, paliktų įrašų socialiniame tinkle, SMS žinučių, pokalbių telefonu. Nukentėjusieji patvirtino, kad pedagogo įrašai socialiniame tinkle apie jogurtą reiškė, kad kalbama apie spermą.

Nustatyta, kad iškrypėlis bejėgiškos būklės vaikus išnaudojo daugiau kaip metus. K.Dargužui inkriminuota 15 nusikalstamos veikos epizodų, iš kurių trečdalis kvalifikuoti kaip sunkūs nusikaltimai.

Į teismą išklausyti nuosprendį konvojaus pareigūnų atvesdintas iškrypėlis kruopščiai dangstėsi veidą. „Turėkit kultūros“, - žurnalistus bandė auklėti K.Dargužas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl G. Nausėda dar nelaimėjo?