Kol tėvas merdėjo, žudikas saldžiai miegojo

13 metų pataisos namuose. Tokią bausmę už tėvo nužudymą Šiaulių apygardos teismas penktadienį skyrė Ariogalos (Raseinių r.) gyventojui 33 metų Vismantui Kisieliui.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 7, 2014, 2:50 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:45 AM

„Būtinai apskųsime“, - nuosprendį perskaičiusiam teisėjui rėžė žudikas, iki tol vengęs pakelti akis ir dangstęsis veidą nuo kamerų.

Ariogalos gyventojams nebuvo jokia paslaptis, kad sūnus nesutaria su tėvu Edmundu Kisieliumi. Kai mirė V.Kisieliaus motina, tėvas ir sūnus liko gyventi po vienu stogu, bet pasidalijo kambarius.

Pernai spalio 10-ąją namo grįžęs V.Kisielius ėmė talžyti tėvą. Anksčiau už vagystę ir sukčiavimą teistas ariogališkis tikino, jog įniršis apėmė, nes rado nesutvarkytus namus.

Ligotas šeimininkas apsiginti neturėjo galimybių. Vėliau ekspertai ant nužudytojo kūno suskaičiavo ne mažiau 45 smūgius ir spyrius. Aukai buvo sulaužytas žandikaulis, šonkauliai.

Teismo medicinos ekspertas pažymėjo, kad sužalotąjį buvo galima išgelbėti, jei būtų laiku suteikta medicinos pagalba. Konstatuota, kad sumuštasis kelias valandas merdėjo, kol užduso smarkiai suburkus kvėpavimo takams.

Tėvą žiauriai sumušęs V.Kisielius tikino nuėjęs miegoti, o rytą radęs nebegyvą.

Ariogališkis ketino pergudrauti visus ir ėmė organizuoti neva nuo ligos mirusio tėvo laidotuves. Bet laidojimo namuose atsisakė priimti palaikus, kol nebus išduotas mirties liudijimas.

V.Kisielius prašė šeimos gydytojo išrašyti pažymą, bet medikas atsisakė tai daryti neapžiūrėjęs kūno. Pamatęs, kad žmogus aiškiai nužudytas, gydytojas iškvietė policiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.