Telšiuose paaugliai smaginasi autobusus daužydami akmenimis

Vėlyvi miesto autobusų maršrutai, vedantys pro nuošalias Žemaitijos sostinės vietas, neretai baigiasi akmenų kruša. Ketvirtadienį akmuo įskriejo pro maršrutinio miesto autobuso langą, laimė, žmonės tuo metu nevažiavo, tad išvengta sužeistųjų.

„Telšių autobusų parkas“ autobusai nuolat kenčia nuo vandalų.<br>G.Akavickienės nuotr.
„Telšių autobusų parkas“ autobusai nuolat kenčia nuo vandalų.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Nov 7, 2014, 4:10 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 1:21 AM

UAB „Telšių autobusų parkas“ direktorius Petras Ročius žada vairuotojus ir autobusus nuo vandalų ginti vaizdo registratoriais.

„Draugystėje“ - neramumai

„Jeigu chuliganas akmenį būtų sviedęs į mano pusę, šiandien gal su jumis nekalbėčiau“, - liūdnai konstatavo ilgametis „Telšių autobusų parko“ vairuotojas Kazys Baliutavičius.

Masčio mikrorajonas-Naujosios kapinės maršrutu keleivius vežiojantis K.Baliutavičius kalbėjo, kad šis maršrutas, ko gero, pavojingiausias Telšiuose. Nuo vasaros iki dabar jau trečias išpuolis. Beje, vandalai akmenimis autobusą apmėto visada toje pačioje stotelėje – Plungės gatvėje, prie sodų bendrijos „Draugystė“.

Būtent dėl neramumų šiame kvartale, kur sodininkų vietas pamažu užima nuolatiniai gyventojai, persikraustę iš miesto, „Telšių autobusų parkas“ atsisakė vėlyvo maršruto 21 val. Paskutinis miesto autobusas iš sodų bendrijos išvyksta 20 val. Tokiu metu gyventojai grįžta į namus, o iš paskutinių stotelių autobusas į miesto centrą grįžta tuščias.

Įsidėmėjo veidus

Taip nutiko ir praėjusį ketvirtadienį. Link Plungės gatvės pabaigos važiuojančio autobuso vairuotojas matė stotelėje sėdinčius tris nepilnamečius vaikinukus, grįždamas pro tą pačią stotelę autobusas buvo tuščias, stotelė – taip pat. Sustojus autobusui, masyvus akmuo įlėkė pro kairės pusės keleivių langą.

Išdaužtas langas operatyviai pakeistas kitu, o akmuo kaip daiktinis įrodymas saugomas Telšių policijos komisariate. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo, nustatinėjami įtariamieji.

34 metus toje pačioje įmonėje dirbantis K.Baliutavičius sakė įsidėmėjęs, kaip tie vaikiščiai atrodo, ir dar kartą pamatęs juos atpažintų. Neabejojama, kad jaunieji chuliganai gyvena netoliese nuo įvykio vietos. Taip pat manoma, kad toje pačioje „Draugystės“ stotelėje akmenimis daužomas autobusas nukenčia nuo tų pačių vandalų.

„Telšių autobusų parko“ direktorius P.Ročius sako girdęjęs, jog minėtoje stotelėje akmenimis apmėtytas ne vienas lengvasis automobilis bei traktorius.

Nors visais vandalizmo atvejais įmonės direktorius kreipėsi į policiją, deja, nė vienąkart kaltininkai nebuvo nustatyti. Nematydamas kitos išeities, P.Ročius ruošiasi kreiptis leidimo į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją su prašymu leisti prie autobusų sumontuoti vaizdo registratorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.