Už dviejų žmonių nužudymą jaunuolis kalės 10 metų

Kuršėniškis 19 metų Redžinaldas Drazdovas jaunystę praleis už grotų. Teismas už dviejų žmonių nužudymą jam skyrė didžiausią įmanomą nepilnamečiui bausmę – 10 metų kalėti.

Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

Nov 7, 2014, 12:53 PM, atnaujinta Jan 22, 2018, 2:09 AM

Iš žudiko priteista 160 tūkstančių litų neturtinei ir 3 tūkstančiai litų turtinei žalai atlyginti. Be to, jam teks padengti ir teismo proceso išlaidas. 

Kraupus nusikaltimas įvykdytas praėjusių metų rugpjūčio 25-osios naktį Kuršėnuose. Girtas pas kaimynus užsukęs R.Drazdovas peiliu užbadė 29 metų Ramūną D. ir jo motiną 67 metų Reginą D.

Žudikas negalėjo paaiškinti nusikaltimo motyvo. Abejingai kalbėjęs kuršėniškis sakė, kad tą vakarą buvo girtas, tad nelabai prisimena, kodėl jį taip įsiutino prie televizoriaus vakarojęs kaimynas.

Grumtynių garsas pažadino Aldoną D., kuri išvakarėse buvo išleista iš ligoninės. Žudikas ir ją subadė peiliu. Vėliau ekspertai ant palaikų suskaičiavo keliasdešimt durtinių žaizdų.

Daugiabutyje gyvenantys kaimynai neįtarė nieko blogo, nes vakare girdėjo tik sklindančią muziką. Kad įvyko nelaimė, ėmė įtarti prieš kelis mėnesius atskirai gyventi išsikraustęs šeimininkės sūnus.

Kuršėniškis negalėjo prisiskambinti nei motinai, nei broliui, todėl atvažiavo jų ieškoti. Per balkoną įlipęs vyriškis išvydo kraujo klane gulinčius artimuosius.

Pareigūnai tą pačią dieną sulaikė įtariamąjį R.Drozdovą, gyvenusį gretimame bute. Per kratą jo namuose aptikta marichuanos.

Ūmiu būdu garsėjęs septyniolikametis turėjo gyventi Kuršėnų vaikų globos namuose, nes jo motina nužudė sugyventinį. 2012 m. teismas jai skyrė 9 metų įkalinimo bausmę.

Nepilnametį ketino pasiimti globoti užsienyje gyvenanti vyresnė sesuo, bet nesusitvarkė globos dokumentų. Globėjos netekęs nepilnametis teismo sprendimu buvo apgyvendintas globos įstaigoje.

Tačiau kuršėniškis iš tiesų gyveno netoliese esančiuose namuose, o jį maitino geraširdžiai kaimynai. Aplinkiniai stebėjosi, kad nepilnametis geba šokdinti ir globos įstaigos darbuotojus – jie į namus atvaždavo maisto.

Bylą nagrinėjęs teismas žmogžudžiui skyrė griežčiausią įmanomą bausmę – nepilnametį galima įkalinti ne ilgesniam kaip 10 metų laikotarpiui. 

Kai R.Drazdovas subadė kaimynus, iki 18-ojo gimtadienio jam buvo likę 2 mėnesiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.