Suteikė draugui pastogę, o paskui mirtinai suspardė

Už bičiulio nužudymą trimis kojos spyriais klaipėdietis nuteistas vienuolikai metų nelaisvės, nors savo kaltės nepripažino. Teismo sprendimu piktinosi ir jį skųsti ragino žudiko palaikyti susirinkusi kompanija.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 9, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:21 PM

45 metų Igoris Nikulskis negalėjo paaiškinti, dėl kokios priežasties susipyko su draugu Vladimiru Chaliava ir jį nužudė.

Jis pasakojo, kad pas Marytę B. Taikos prospekte stovinčiame daugiabutyje apsigyveno prieš keletą metų, kai mirė jo sugyventinė Loreta. Po kurio laiko čia gyventi jis pasikvietė ir savo draugą V.Chaliavą, su kuriuo susipažino kažkada rinkdami metalo laužą ir nešdami jį į supirktuves.

Tragedija nutiko pernai spalio tryliktosios naktį tame pačiame Taikos prospekto namo bute.

Jis tądien grįžo iš miesto ir rado ant laiptų sėdinčius įkaušusius Marytę ir Vladimirą. Igoris padėjo jiems nueiti iki buto. Paskui kažkas iš parduotuvės parnešė vyno ir kompanija gėrė toliau. Prie jos prisijungė dar keletas bičiulių.

Ikiteisminio tyrimo metu I.Nikulskis pasakojo, kad susiginčijęs su V.Chaliava jis jam plaštaka trinktelėjo per skruostą. V.Chaliava užsidengė veidą, bet bičiuliui atsilygino tirada keiksmažodžių. Tuomet šis nesusilaikė ir spyrė jam koja į galvą. Ant sofos sėdėjęs vyras atsigulė. Kiti toliau linksminosi, o kad netrukdytų gulinčiajam, nuėjo į virtuvę.

Ryte kažkam pasirodė, kad V.Chaliavos kūnas jau atvėsęs. Buvo iškviesta greitoji, bet medikai jau niekuo nebegalėjo padėti.

Teismo ekspertai nustatė, kad mirusiajam tris kartus smogta batu apauta koja į galvą. Jis mirė kraujui išsiliejus į smegenis.

Panašias įvykio aplinkybes I.Nikulskis nurodė ir tikrinant parodymus įvykio vietoje. Tačiau po kurio laiko jo versija pasikeitė.

Esą jis draugui spyrė tik vieną kartą, ir ne į galvą, o į petį. Nuo to jis tikrai negalėjo mirti, gal kas nors gatvėje jį buvo užpuolęs.

Teisme nuskambėjo dar viena istorija – esą V.Chaliavą mušė ten buvęs Valdemaras.

I.Nikulskiui bandė padėti apsiginti ir teisme liudiję bičiuliai, tačiau daugumos parodymai kaip ir kaltinamojo buvo nenuoseklūs, kaitaliojosi. Atėję išklausyti nuosprendžio jie piktinosi ir nuolat replikavo – tik teisėjos griežtai perspėti, kad bus išvaryti iš posėdžių salės, aprimo.

Teismas nusprendė, kad I.Nikulskis tyčia nužudė žmogų. Jis nepripažino savo kaltės, kaitaliojo parodymus, bandė apkaltinti kitą, nesigailėjo dėl savo poelgio.

Jau metus nuo sulaikymo pradžios už grotų sėdintį vyrą draugai išlydėjo iš salės ragindami nenusileisti ir kovoti dėl teisybės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.