A.Sacharukas nuosprendį išgirs tik kitais metais

Už tai, kad prieš ketverius metus Seime balsavo svetima kortele dar tebeteisiamas buvęs Seimo narys Aleksandras Sacharukas teismo sprendimą išgirs tik kitais metais.

A.Sacharukas už savo poelgį atsiprašinėja jau ketverius metus.<br>R.Danisevičius
A.Sacharukas už savo poelgį atsiprašinėja jau ketverius metus.<br>R.Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Kuizinaitė

Nov 10, 2014, 9:50 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:08 PM

Vilniaus apygardos teisme (VAT) nagrinėjama jo byla užstrigo. Pirmadienio rytą į teismo posėdį neatvyko nė vienas liudytojas.

Teismas planavo apklausti buvusį parlamentarą Joną Stanevičių. Buvęs televizijos laidų vedėjas išrinktas į Seimą kurį laiką ėjo Krikščionių partijos frakcijos, vėliau Tautos prisikėlimo frakcijos seniūno pavaduotojo pareigas. Šiuo metu J.Stanevičius išvykęs į užsienį, todėl teismas jo lauks kitame posėdyje.

Tuomet Tautos prisikėlimo frakcijoje dirbusi Eugenija Rybakova augina mažametį vaiką ir teisme nepasirodė dėl ligos. Jo ir dar vieno liudytojo apklausos atsisakyta, todėl lapkričio pabaigoje prokuroras jau planuoja A.Sacharukui pasiūlyti bausmę.

Tuomet A.Sacharukas ir jo advokatai ruošis baigiamosioms kalboms, kurių teisėjų kolegija klausysis jau kitais metais.

Kaltinamasis A.Sacharukas teisme jau yra davęs parodymus. Jis teigė, kad balsuodamas už kitą Seimo narį Liną Karalių padarė tik procedūrinį nusižengimą, o ne nusikaltimą.

„Nepadariau jokio nusikaltimo. Tai vertinu kaip Seimo statuto, galbūt etikos pažeidimą, dėl kurio atsiprašinėju jau penkerius metus“, – duodamas parodymus kalbėjo šiuo metu advokatu dirbantis A.Sacharukas. Jis tvirtino, jog balsuoti už salėje nesančius kolegas Seime buvo įprasta procedūra.

Kaltinime teigiama, jog 2010 metų sausį A.Sacharukas 11 kartų balsavo už kolegą iš „prisikėlėlių“ frakcijos Liną Karalių pasinaudodamas šio Seimo nario kortele. Tuo metu pastarasis keliavo po Aziją.

Už šį nusižengimą A.Sacharukui ir L.Karaliui Seime surengta apkalta. Po balsavimo L.Karalius prarado parlamentaro mandatą, o A.Sacharukui kelių balsų persvara pavyko jį išsaugoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.