Įtariamas Baltarusijos šnipas – tepaluotas meistras?

Pirmadienį Lietuvos pareigūnai paskelbė svarbią žinią – demaskuotas šnipinėjimu Baltarusijos naudai įtariamas žmogus. Teismui buvo perduoda baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai šnipinėjus prieš Lietuvą pateikti mūsų šalies piliečiui.

Teigiama, kad sulaikytas vyras dirbo paprastu meistru.<br>„123rf.com“ nuotr.
Teigiama, kad sulaikytas vyras dirbo paprastu meistru.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Nov 10, 2014, 3:53 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:07 PM

Vyras, kurio inicialai R.L., dirbo valstybinėje įmonėje „Oro navigacija“.

Surengtoje spaudos konferencijoje Valstybės saugumo departamento (VSD) ir Generalinės prokuratūros pareigūnai atskleidė detales – pasirodo, kad įtariamasis šalia savęs nuolat turėjo fotoaparatą ir savo kabinete slapta fotografavo slaptus dokumentus ir kitus objektus.

Įtariama, kad visą surinktą informaciją jis perduodavo Baltarusijai.

Ar šnipinėjimu įtariamas vyras valstybinėje įmonėje ėjo svarbias pareigas, pareigūnai neatskleidė.

„Jis buvo technikas"

„Oro navigacija“ savo tinklalapyje skelbia esanti vienintelė oro eismo paslaugų, ryšių, navigacijos ir stebėjimo paslaugų bei oro navigacijos informacijos paslaugų teikėja civilinės aviacijos reikmėms taikos metu Lietuvos oro erdvėje.

Šios įmonės generalinis direktorius Algimantas Raščius susijaudino sulaukęs žurnalistų skambučių.

„Nesiruošiu komentuoti. Labai ačiū, komentarų nebus, visi komentarai prokuroro, įmonė nekomentuoja“, – akivaizdžiai suirzęs aiškino valstybinės įmonės direktorius A.Raščius.

Tačiau įmonės „Oro navigacija“ atstovas spaudai buvo kiek kalbesnis. Esą minimas darbuotojas R.L. tikrai dirbo jų įmonėje, tačiau jokių svarbių pareigų nėjo, buvo eilinis techninis darbuotojas.

„Kalbant apie jo darbo specifiką, neįsivaizduoju, ką jis galėjo... Jis dirbo su ryšiais, kabeliais, laidinėmis komunikacijomis. Jis buvo technikas – dirbo su tokia technika, kurią išvardijau, – ryšių sistemomis ir taip toliau“, – sakė įmonės spaudos atstovas Edmundas Ganusauskas.

Jis teigė, kad R.L. dirbo viename technikos padalinių. E.Ganusauskas tikino, kad einant tokias pareigas, kokios nors svarbios informacijos apie skrydžius jis net negalėjo žinoti. Prie slaptų dokumentų įtariamasis, anot E.Ganusausko, taip pat neturėjo prieigos.

O ar galėjo vogčiomis fotografuoti dokumentus?

E.Ganusauskas į tai negalėjo atsakyti: „Pagal savo pareigas ir užimamą poziciją jis labai toli nuo tų dalykų. (...) Detalių nežinau, bet aš įsivaizduoju, kad jam tikrai nebuvo prieinama ta informacija, kurios jam nereikia.

Na, jis vaikšto tepaluotomis rankomis – juk meistras.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.