„Agurkinių“ teisme Klaipėdoje – bauginami žodžiai

„Auka tu“, – tokiais žodžiais Klaipėdos apygardos teisme Kauno „Agurkinių“ gaujos vadeiva vadinamas Saulius Velečka palydėjo iš posėdžių salės išeinantį liudininką.

S.Velečka nerimsta ir teisme.<br>A.Pilaitienės nuotr.
S.Velečka nerimsta ir teisme.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Nov 12, 2014, 1:51 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 4:38 PM

Valstybės kaltinimą palaikantis prokuroras Zdislavas Tuliševskis paprašė teisėjų kolegijos už tai S.Velečką pašalinti iš teismo salės.

Kaltinamojo advokatas tikino tokios frazės negirdėjęs, tačiau tuomet tą patį patvirtino ir antrasis prokuroras Aidas Giniotis. Teismas savo sprendimą paskelbs popiet.

Trečiadienį nagrinėjamas 108 tomų „Agurkinių“ baudžiamosios bylos vienas epizodas – kauniečio verslininko R.T. (redakcijai vardas žinomas – Red.) pagrobimo ir sumušimo istorija, nutikusi daugiau kaip prieš keturiolika metų – 2000-ųjų balandžio 7 dieną.

Tuomet R.T. buvo iškviestas į Kauno barą „Formulė 1“. Einant iš jo prie verslininko prišoko keli nepažįstami vaikinai ir įgrūdo į automobilį. Ant galvos užmovė kepurę, užtraukė ją ant akių ir kažkur veždami daužė per galvą, buvo prikišę peilį prie kaklo.

Atgabentam į garažą R.T. buvo surištos rankos ir kojos, jis buvo toliau mušamas.

Apieškoję kišenes nepažįstamieji rado pinigų ir krūvą raktų, jais pasinaudoję iš verslininko buto seifo susišlavė dar daugiau pinigų – iš viso daugiau kaip 50 tūkst. litų.

Nežinia kaip viskas būtų pasibaigę, bet į praviras seniai nenaudojamo garažo duris dėmesį atkreipė garažų prižiūrėtojas. Baimindamasis, kad čia ir vėl gali būti susibūrę narkomanai, jis iškvietė policiją.

Pareigūnai įvykio vietoje sulaikė Audrių Petkauską – vieną iš trylikos kaltinamųjų „Agurkinių“ byloje.

Aiškinamasi, koks S.Velečkos vaidmuo šioje istorijoje.

Į teismą iškviestas Igoris Dimitrenka tuo metu dirbo bare „Formulė 1“. Ikiteisminio tyrimo metu jis buvo keletą kartų apklaustas, tačiau ne iš karto atsiminė, kad bare tą dieną pastebėjo ir S.Velečką. Esą anksčiau jam nebuvo parodytos įtariamųjų nuotraukos.

„Man atrodo, kad tamsta – melagis“, – replikavo S.Velečka. Jis tvirtino, kad liudytojas „pripumpuotas pareigūnų“, o išeinantį iš salės palydėjo bauginamais žodžiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.