Pareigūno nužudymą lošimo namuose Kaune narplios teismas

Kauno apygardos teismas ėmėsi aiškintis praėjusių metų pabaigoje visą šalį sukrėtusio nusikaltimo aplinkybių. Teisiamųjų suole atsidūrė 38 metų Vitalijus Trakanavičius, kuris kaltinamas policijos pareigūno 36 metų Arnoldo Jurašiaus nužudymu.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Nov 13, 2014, 9:53 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 3:06 PM

Pastarasis nuo žudiko kulkos krito Kauno lošimo namuose „Admiral Club“. Kol kas neaišku, ar tikrai pagrindinė nusikaltimo priežastis – V.Trakanavičiaus girtumas.

Vyras prie stalo išsitraukia pistoletą, nusitaiko šalia sėdinčiam žmogui į krūtinę, šauna, o auka krinta ant grindų – tokį Baltijos gatvėje įsikūrusiuose lošimo namuose darytą vaizdo įrašą išvydo policininko nužudymo aplinkybes tiriantys jo kolegos.

Auka tapo tuo metu atostogavęs Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnas A. Jurašius, o įvykio vietoje sulaikytas prie to paties stalo vakarojęs V.Trakanavičius tuo metu buvo visiškai girtas.

Su Vilijampolės nusikalstama grupuote siejamas, anksčiau dukart teistas V.Trakanavičius išgarsėjo dar 2002-ųjų pabaigoje, kai pasinaudojęs suklastotomis banko mokėjimo kortelėmis su dviem sėbrais iš bankomatų šlavė pinigus.

Teisiamojo gynėjas advokatas Ričardas Girdziušas pranešė, kad jo ginamasis tikina nenorėjęs nužudyti bičiulio ir šito nepadaręs.

„Tai buvo nelaimingas atsitikimas. Teisiamasis padavė draugui ginklą ir buvo įsitikinęs, kad jis neužtaisytas“, - teisiamo kauniečio poziciją dėstė R.Girdziušas. V.Trakanavičius į lošimo namus buvo atsinešęs net du pistoletus – „Iž“ ir „MP 446 Viking“.

Tuo tarpu nukentėjusiųjų advokatas Vytautas Sirvydis pateikė teismui prašymą bylą perduoti Kauno apygardos prokuratūrai, nes kaltinamąjame akte ušdėstytos nevisos aplinkybės, o prokurorai į šį įvykį pašvelgė labai siaurai.

„Teistam žmogui buvo išduotas leidimas ginklams, jis pistoletus atsinešė į lošimo namus, girtiems vyriškiams buvo pardavinėjami alkoholiniai gėrimai“, - kalbėjo V.Sirvydis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: apie ką tarėsi ir dėl ko susitarė koalicinė taryba?