Atmestas už policininko papirkimą nuteisto E.Butrimo skundas

Klaipėdos apygardos teismas

Teismas atmetė už policininko papirkimą nuteisto E.Butrimo skundą.<br>V.Balkūno nuotr.
Teismas atmetė už policininko papirkimą nuteisto E.Butrimo skundą.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Nov 14, 2014, 3:35 PM, atnaujinta Jan 21, 2018, 11:27 AM

Prezidento Algirdo Brazausko našlės Kristinos Brazauskienės 43 metų sūnus Klaipėdos miesto apylinkės teismo sausio 31 dienos nuosprendžiu už bandymą papirkti policijos pareigūną, kad šis netikrintų jo blaivumo ir nerašytų administracinio teisės pažeidimo protokolo, paskirta 13 tūkst. litų bauda.

Praėjusių metų birželio 30-osios naktį į Alksnynės kontrolės postą įvažiavęs automobilis „Porche Cayenne“ paskutiniu keltu kėlėsi per Kuršių marias iš Klaipėdos. Laukdamas eilėje, vairuotojas jungė automobilio garsinį signalą ir atkreipė policijos patrulio dėmesį.

Pareigūnui priėjus prie automobilio kilo įtarimas, kad vairuotojas gali būti neblaivus, todėl paprašė jo pasitikrinti girtumą.

Vairuotojas, siekdamas išvengti apsvaigimo patikrinimo, pareigūnui pasiūlė 200 litų, o vėliau į automobilio techninės apžiūros dokumentą įdėjo 600 litų ir juos padavė policininkui. E.Butrimui buvo nustatytas 1,46 promilių girtumas.

Pasak Klaipėdos apygardos teismo pranešimo, kaip ir bylą nagrinėjant pirmosios instancijos teisme, apygardos teisme E.Butrimas kaltės nepripažino ir toliau tvirtino, kad pinigai techninės apžiūros dokumente atsirado per atsitiktinumą, o jį sulaikęs pareigūnas pranešė apie kyšio davimą supykęs dėl nuteistojo pasakytų žodžių. Nuteistojo advokatas prašė ginamąjį išteisinti, kadangi, jo tvirtinimu, byloje nesurinkta neabejotinų ir objektyvių duomenų, įrodančių šio kaltę.

Teisėjų kolegija konstatavo, kad apylinkės teismas teisingai pritaikė baudžiamąjį įstatymą, tinkamai kvalifikavo nusikalstamą veiką, o nuteistojo kaltė visiškai įrodyta ir neabejojama, kad jis bandė papirkti pareigūną. Teismas pažymėjo, kad apeliaciniame skunde išdėstyti argumentai dėl teismo atlikto įrodymų tyrimo ir vertinimo neatitikties įstatymų reikalavimams yra nepagrįsti.

2013 metų spalio 16 dieną Klaipėdos miesto apylinkės teismas E.Butrimui skyrė 4,6 tūkst. litų Ši bauda skirta už tai, kad jis atsisakė kategoriškai pasitikrinti neblaivumą per incidentą birželio 30-osios naktį. Neblaivumas buvo nustatytas tik daug vėliau - po kelių valandų.

Tačiau teisme nebuvo įrodyta, kad neblaivus vairuotojas buvo ir be teisių - policijos pareigūnas protokole neįrašė, kad vyras vairavo be teisių. Už tai E.Butrimas liko nenubaustas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.