Perdurta motina kaltina save

Motiną peiliu perdūrusį skuodiškį prokuroras prašo įkalinti septyneriems metams. Ar teisėjus sujaudins motinos ašaros ir tikinimai, kad ji pati dėl visko kalta?

A.Lukošius pripažino kaltę ir kelis kartus atsiprašė perdurtos motinos.<br>A.Pilaitienės nuotr.
A.Lukošius pripažino kaltę ir kelis kartus atsiprašė perdurtos motinos.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas“)

Nov 15, 2014, 11:44 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 10:17 AM

Nelaimė Skuode nutiko šiemet birželio 11-osios vidurdienį.

Išvakarėse 33 metų Andrius Lukošius ir jo tėvas šiek tiek pavėluotai šventė abiejų gimtadienius. Laiku susėsti prie šventinio stalo vyrams nepavyko – trūko pinigų. Teko laukti, kada tėvui bus sumokėta 300 litų pašalpa.

Prie kompanijos prisidėjo ir A.Lukošiaus motina. Vyrai gėrė alų, Laima Lukošienė – vyną.

Kitą rytą sukilę vyrai vėl pagurkšnojo alaus. Po kiek laiko per konfliktą A.Lukošius dūrė motinai peiliu į pilvą ir pažeidė plonąją žarną.

Moteris pradėjo kraujuoti, buvo iškviesta greitoji pagalba. Po kelių dienų ji grįžo iš ligoninės namo ir susitaikė su sūnumi.

Jų pasakojamos įvykio versijos skiriasi. Anot A.Lukošiaus, motina virtuvėje tepė sumuštinius.

„Iš jos žvilgsnio supratau, kad pyksta. Ji manė, kad paėmiau jos pinigus, bet, kaip visada, pati pamiršta, kur padeda. Kažkada gal prieš dešimt metų ji netyčia man peiliuku buvo nesmarkiai sužalojusi lūpą. Prisiminęs tai, pasakiau, kad ir vėl prasideda.

Paskui ji atnešė sumuštinius į kambarį ir tebeturėjo peilį. Sakau, ko čia toks mažas, didesnį atnešiu. Norėjau tiktai pagąsdinti ir netyčia jai įdūriau“, – pasakojo A.Lukošius.

Suvokęs, kad motiną sužalojo, jis puolė skambinti greitajai pagalbai, atnešė jai iš vonios sudrėkintą rankšluostį prispausti prie žaizdos.

Visą laiką ašarojusi L.Lukošienė tikino, kad barniai prasideda tuomet, kai ji ima aiškinti sūnui, jog jis turi gyventi kitaip.

„Buvome kambaryje. Andrius tepė sumuštinius. O aš pradėjau priekaištauti, kad dingo pinigai. Vėliau juos atradau, buvau pamiršusi, kur padėjau. Pinigus atradau, o sūnų apkaltinau.

Aš stovėjau jam už nugaros ir bambėjau. Jis gal norėjo atsikirsti ir sukdamasis bakstelėjo man. Pati kalta, kad kabinėjausi nuo pat ryto.

Esu įsitikinusi, kad jis man įdūrė netyčia. Vaikas iškart manęs atsiprašė, ir paskui – dar ne kartą. Man jau taip būna – tie peiliai atsiduria ne laiku ir ne vietoje“, – kalbėjo teisiamojo motina.

Kaltinti tikriausiai reikėtų ne peilius, bet alkoholį. A.Lukošiui po įvykio nustatytas sunkus girtumas – 2,59 promilės alkoholio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.